Un tros de carn vermella crua

La carn més cara del món arriba a Catalunya: on i a quin preu la podràs provar

Una empresa catalana ha aconseguit signar un acord amb Japó per comercialitzar amb la Matsusaka beef

El Grup Akaneya té a la carta la carn més cara del món. Es tracta de la Matsusaka Beef i el seu consum és pràcticament exclusiu.

Matsusaka Beef al menú del Grup Akaneya

Fins ara la Matsusaka Beef era un aliment que només es podia gaudir al Japó. Tot i això, una empresa catalana ha aconseguit signar un acord amb el govern japonès i la Matsusaka Beef Association perquè exportin peces d'aquesta carn exquisita.

Es tracta d'un fet molt important perquè per primera vegada una empresa estrangera entra en una organització que només té 450 membres des de la seva fundació, que va ser fa 60 anys.

El Grup Akaneya està fundat pel català Ignasi Elias i té restaurants a Barcelona (Carlota Akaneya), Madrid (Pilar Akaneya) i París (Marie Akaneya), ciutats on ja es pot tastar aquest nou plat gurmet. A més, l'empresa catalana té l'autorització del Japó per comercialitzar aquesta carn a altres restaurants d'Europa.

Una carn de producció escassa i alta qualitat

Els 100 grams de Matsusaka Beef es paguen a 280 euros. Però, què fa tan especial aquesta carn? La resposta és senzilla: És un producte de molta qualitat, però amb poca producció. De fet, només són 7.000 caps de bestiar els que cobreixen la demanda interna al Japó i es paguen quantitats molt elevades per això.

Imatge plat de Matsusaka Beef del restaurant Carlota Akaneya
Fins ara la Matsusake beef només es comercialitzava al Japó | Grupo Akaneya

«La carn de Matsusaka és de producció molt reduïda i fins ara s'ha guardat al Japó com un autèntic tresor. Finalment, ha estat possible exportar-la i portar-la a Europa. Hem aconseguit crear una peça extrema, la millor. Creiem que estem en un punt de màxima qualitat. Però continuarem treballant per aconseguir una qualitat superior. El camí no s'acaba mai», va explicar el propietari de la granja que produeix aquesta carn tan prestigiosa, Hiroki Ito, durant la presentació d'aquesta setmana a Barcelona.

Matsusaka Beef a Barcelona

Així que si voleu degustar la Matsusaka Beef, de moment teniu una opció a Catalunya. El restaurant Carlota Akaneya és al carrer Pintor Fortuny de Barcelona.

L'establiment de menjar asiàtic té a la carta plats exquisits per al paladar més fi. Això sí, els preus del menú oscil·len entre els 90 i els 140€ per persona.