Imatge d'arxiu del Carnaval de Terra Endins de Torelló

El Carnaval de Terra Endins de Torelló es retarda un mes a causa de la pandèmia

Els organitzadors de la festa han anunciat que la festa se celebrarà del 24 al 30 de març

La sisena onada de la pandèmia de coronavirus continua colpejant Catalunya amb força, amb més de 41.000 nous casos positius registrats aquest divendres. Aquesta complicada situació afecta tots els àmbits de la societat i la cultura popular no s'escapa. Un dels darrers damnificats ha estat el Carnaval de Terra Endins de Torelló, que ha decidit ajornar un mes la seva celebració.

En un comunicat a través de les xarxes socials, l'organització de la cita ha explicat que la decisió s'ha pres a causa de la situació sanitària que es viu a Catalunya, amb un alt nivell de contagis en les darreres setmanes. En aquest sentit, els organitzadors han explicat que «l'actual moment no ofereix les suficients garanties per poder celebrar la festa a finals de febrer, tal com estava previst».

Així, la nova proposta dels organitzadors és celebrar la festa durant la darrera setmana del mes de març. Aquest endarreriment afectarà tots els actes del Carnaval de Terra Endins, que començarà el 24 de març amb el Ritual del Pullassu i acabarà el 30 de març amb el tradicional enterrament de la sardina.

«La música, el confeti, el llum i els colors tornaran als carrers de Torelló»

El passat mes d'octubre, amb una bona evolució de les dades epidemiològiques, els organitzadors del Carnaval de Terra Endins de Torelló van anunciar el retorn de la festa, després d'un any d'absència a causa de la pandèmia. La previsió era que el Carnaval se celebrés entre el 24 de febrer i el 2 de març, tot i que l'aparició de la variant òmicron ha canviat les previsions inicials.

En el comunicat en què han anunciat l'ajornament de la cita, l'organització ha explicat que «vam dir que tornaríem per la porta gran i us assegurem que així serà. És per això que us anunciem unes noves dates de celebració en què esperem poder desplegar el nostre Carnaval com es mereix. Volem tornar a viure un Carnaval de Terra Endins com tots el recordem».

El text acaba assegurant que «la música, el confeti, el llum i els colors tornaran als carrers de Torelló, d’això no en tenim cap dubte. Visca la República de la Barrila».