Josep Lluís Carod-Rovira sempre ha dit les coses tal com ragen. Des de la seva intervenció al programa 'Tengo una pregunta para usted' de TVE, quan un li deia 'Jose Luis'— fet que no li va fer gens de gràcia a l'exlíder d'ERC— i li va contestar que ell es deia Josep Lluís, continuat pel clàssic «jo em dic com em dic, aquí i a la Xina popular i a l'altra». Tot això succeïa després que la persona que estava intervenint li digués que no entenia el català i, suposadament, per això li va canviar el nom al castellà.
Ja han passat anys d'aquesta intervenció de Carod-Rovira, però l'exvicepresident del Govern ha tornat a sortir a la palestra per defensar l'ús del català. Aquest cop ho ha fet aquest dissabte a Twitter després de veure utilitzat el castellà en un cartell publicitari d'un centre comercial de Tarragona.
«No és Valladolid, és Tarragona»
El polític cambrilenc ha esclatat a les xarxes socials. La indignació de Carod-Rovira ha estat publicada per ell mateix i l'ha enfocat cap a diferents plafons del Parc Central de Tarragona, on s'hi podia veure des de serveis que oferien al centre comercial fins a la desinfecció d'una màquina recreativa infantil.
L'exlíder d'ERC ha atacat contra la utilització de la llengua espanyola a la capital de la demarcació i ha escrit que «no és Valladolid. És Tarragona», fent veure que els diferents cartells havien d'estar redactats en català, per la situació geogràfica estaven.
Josep Lluís Carod-Rovira, a més, no ha deixat la polèmica aquí. També ha fet «un rodolí barat» per acabar el seu atac contra el centre comercial tarragoní. «El català passat per l'arc triomfal, al Parc Central», assenyalava el cambrilenc, evidenciant el seu enfadament per l'omissió de la llengua catalana en els plafons.
Divisió d'opinions a les xarxes
Arran d'aquesta publicació a les xarxes socials, hi ha hagut comenataris de tota classe entre els que defensaven l'ús del català a Catalunya i buscaven solucions entre empreses que l'utilitzen en totes les seves campanyes o d'altres que demanàven urgentment que es prenguéssin polítiques de promoció de l'ús social del català.
D'altra banda, però, hi havia qui defensava la gran quantitat de castellanoparlants que hi ha a la ciutat de Tarragona, a més d'apuntar que també és una llengua dels catalans i de Catalunya.