La petició urgent que acaben de fer les sales d'oci nocturn a Catalunya

La patronal exigeix la reobertura progressiva de les discoteques i que s'allargui l'horari dels restaurants fins la una

La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha reclamat «una reacció urgent» de la Generalitat que passi per la reobertura progressiva de l'oci nocturn i que s'ampliï l'horari de la restauració fins a la una després d'un cap de setmana «plagat de botellots i festes il·legals arreu de Catalunya».

Demanen reobrir l'oci nocturn progressivament fins les 4 o les 5 de la matinada

En un comunicat, la patronal ha advertit que la situació «caos i descontrol nocturn» ha «indignat» el sector de l'oci nocturn, que aquest cap de setmana fa 14 mesos que està tancat per la crisi sanitària. L'organització empresarial veu com a «única solució a un problema que es podria cronificar» reobrir l'oci nocturn progressivament fins a les 4 o les 5 de la matinada.

La Fecasarm denuncia que només a Barcelona, en dues nits s'han desallotjat més de 16.000 persones que bevien al carrer, xifra a la qual caldria afegir-hi totes les festes il·legals que s'han celebrat portes endins, «superant en molts casos l'aforament de l'habitatge fins a un 500%». La patronal veu com a única alternativa que el Govern ampliï urgentment l'oferta legal i es generin «metres quadrats d'espais segurs», que facin de «mur de contenció de les activitats il·legals per combatre el caos, l'anarquia i el descontrol».

Fecasarm ha afegit que a fi i efecte de poder reactivar l'oferta nocturna, és «imprescindible» modificar el pla sectorial de l'oci nocturn recentment aprovat i que veuen «impossible de complir». Aquest pla obliga a mantenir tant a la barra com a la pista de ball una distància interpersonal de seguretat d'1,5 metres i a portar un registre manual d'assistents.

Noves ajudes al sector a partir d'aquest dilluns

El Govern obrirà aquest dilluns 17 de maig a les nou del matí la tercera línia d'ajudes per als establiments d'oci nocturn i parcs infantils privats tancats per les restriccions de la pandèmia. La línia, dotada amb 14,1 MEUR, se suma als 15,5 MEUR que el Departament d'Empresa i Coneixement ja ha distribuït al sector des de l'esclat de la pandèmia. Les sol·licituds es podran fer de forma telemàtica a través del Canal Empresa i el tràmit es tancarà el 31 de maig a les dues del migdia. Tal com ja va informar la Generalitat la setmana passada, els establiments d'oci nocturn podran rebre una ajuda màxima de 70.000 euros, mentre les subvencions per als parcs infantils privats arribaran als 15.000 euros.

A la nova línia s'hi podran acollir autònoms, microempreses i pimes dedicades a l'oci nocturn tancats des de l'agost passat. Dins aquesta categoria s'hi inclouen bars musicals, discoteques, sales de balles, sales de festes amb espectacles, concerts d'infància o joventut i karaokes. Pel que fa als parcs infantils, les ajudes seran per a tots aquells negocis afectats per les mesures de tancament des de l'octubre passat.


Comentaris

envia el comentari