Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una dona amb expressió de sorpresa assenyala dos logotips de supermercats.

Carrefour copia Mercadona i llança l'oferta que buscaven milers de persones

Carrefour ha decidit seguir els passos de Mercadona en llançar una atractiva oferta d'oli d'oliva

Al competitiu món dels supermercats, Carrefour ha decidit seguir els passos de Mercadona en llançar una atractiva oferta d'oli d'oliva, aprofitant la recent eliminació de l'IVA. Aquest moviment cerca captar l'atenció dels consumidors que busquen estalviar en un dels productes essencials del rebost espanyol.

Mercadona, coneguda per la seva capacitat per oferir productes d'alta qualitat a preus competitius, va ser una de les primeres a aprofitar l'eliminació de l'IVA a l'oli d'oliva. Amb aquesta mesura, la cadena va aconseguir abaixar el preu de l'oli d'oliva i va oferir una reducció significativa per als consumidors. Aquesta estratègia no només va atreure una gran quantitat de clients, sinó que també va posicionar Mercadona com una empresa proactiva en la defensa del poder adquisitiu dels espanyols.

Una persona sosté una ampolla d?oli mentre observa una prestatgeria plena de diferents marques d?oli en un supermercat.
L'eliminació de l'IVA a l'oli d'oliva ha estat ben rebuda | Europa Press

No volent quedar-se enrere, Carrefour ha llançat la seva pròpia oferta d'oli d'oliva, amb preus que competeixen directament amb els de Mercadona . Carrefour ha reduït el preu d'algunes marques populars d'oli d'oliva verge extra, com ara Carbonell i Coosur. I és que el supermercat ofereix rebaixes de més de 50 cèntims per litre gràcies a l'eliminació de l'IVA.

Quina és la Millor Opció?

L'eliminació de l'IVA a l'oli d'oliva ha estat ben rebuda, encara que algunes organitzacions critiquen la reducció de preus per ser insuficient. Segons FACUA, l'eliminació del 5% de l'IVA només representa una caiguda d'aproximadament 50 cèntims per litre als preus. Això ha generat un debat sobre si la mesura és suficient per contrarestar les alces de preus provocades per l'especulació al sector.

Tot i això, per al consumidor mitjà, la competència entre Carrefour i Mercadona representa una oportunitat per estalviar en la compra d'un producte bàsic. Carrefour ven el litre d'oli d'oliva verge extra a 4,69 euros, mentre Mercadona manté preus competitius gràcies a l'eliminació de l'IVA.

Ampolles d'oli i altres productes en un prestatge de supermercat.
Carrefour ha llançat la seva pròpia oferta d'oli d'oliva | Europa Press

Impacte al Mercat

L'eliminació de l'IVA i les ofertes agressives de les grans cadenes de supermercats estan ajudant a estabilitzar els preus de l'oli d'oliva al mercat espanyol. Tot i que és petita, la reducció és benvinguda per moltes famílies en un context de preus d'aliments volàtils.

En resum, la competència entre Carrefour i Mercadona beneficia directament els consumidors i ofereix més opcions per adquirir oli d'oliva a preus més baixos. Tot i que les rebaixes no compensen completament les alces de preus anteriors, representen un alleujament per a moltes llars espanyoles que busquen estirar el pressupost alimentari.

Per a aquells que busquen estalviar, comparar preus entre Carrefour i Mercadona és una estratègia intel·ligent. Les dues cadenes continuaran ajustant els preus per atraure més clients, cosa que només pot significar bones notícies per als consumidors a la recerca de les millors ofertes en oli d'oliva.