Imatge d'una carretera de Navarra afectada pel temporal.

Deu carreteres catalanes, afectades ara mateix per la nevada: talls i ús de cadenes

Dues carreteres resten tallades a primera hora d'aquest matí a causa de les nevades

Matinal complicada a la xarxa viària catalana. Una desena de carreteres estan afectades per la neu aquest divendres, 20 de gener, al matí. Les vies afectades se situen principalment a l'Alt Pirineu i a la Vall d'Aran, però també n'hi ha alguna a la Cerdanya i al Ripollès

A hores d'ara hi ha dues carreteres tallades. Una per l'efecte del vent, la BV-4024, a Guardiola del Berguedà; i una altra per les nevades, la C-28, a Alt Àneu. 

Així mateix, també hi ha diverses carreteres afectades per les nevades on és obligatori dur cadenes: la BV-4031, a Castellar de N'Hug; la  C-13 i la C-13z, a Esterri d'Àneu; la C-142b, a Naut Aran; la C-147, a Alt Àneu; la C-142b, a Nau Aran. També són obligatòries les cadenes a C-28 i a la C-28z, a Vielha. 

Una nit complicada

El pas de camions a la Jonquera, a l'AP-7, ha quedat reobert aquesta matinada, segons han informat els Mossos d'Esquadra. França va restringir el pas d'aquests vehicles des de Catalunya a partir de les 20.00 hores d'aquest dijous per la situació meteorològica. 

Davant d'això, el Servei Català de Trànsit (SCT), en coordinació amb els Mossos, ha estat restringint la circulació de vehicles pesants a la sortida 3 de l'AP-7 a l'altura de Llers (Alt Empordà) per redirigir-los caps a les zones d'estacionament de la Jonquera i de polígons de la zona.

D'altra banda, també cal recordar que les autoritats franceses han informat que a partir de les vuit del vespre d'aquest dijous s'ha restringit el pas de camions a la frontera des de Catalunya arran de les nevades que hi ha previstes al país.

Davant d'això, el Servei Català de Trànsit (SCT), en coordinació amb els Mossos d'Esquadra, ha restringit la circulació de vehicles pesants a la sortida 3 de l'AP-7 a l'altura de Llers, a la comarca de l'Alt Empordà, per redirigir-los cap a les zones d'estacionament de la Jonquera, també a la comarca de l'Alt Empordà, i de polígons de la zona.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp