Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont i Jordi Sànchez

Puigdemont i Sànchez, a la desesperada per 'pispar' alcaldes al PDECat

El president i el secretari general de JxCat han enviat la carta a tots els electes per la plataforma electoral de JxCat, inclosos els del PDeCAT

Carles Puigdemont i Jordi Sànchez
El president de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, en una imatge d'arxiu amb el secretari general del partit, Jordi Sànchez. | ACN

Carles Puigdemont i Jordi Sànchez han fet arribar una carta a tots electes per la plataforma 'JxCat' en les eleccions autonòmiques de 2017 i les municipals i generals de 2019, quan era la marca electoral del PDeCAT; perquè s'afiliïn al partit que han creat recentment, i que manté el nom de Junts per Catalunya. La missiva ha arribat, a banda de diputats a Madrid i Barcelona —tots ells, ja definits entre el Partit Demòcrata i Junts per Catalunya—, a milers d'alcaldes i regidors d'arreu del país, tal com ha avançat aquest divendres 'Nació Digital'.

JxCat intenta seduir l'estructura territorial del PDeCAT

En la carta, Puigdemont i Sànchez són molt explícits: «Ens atrevim a demanar-te des de Waterloo i Lledoners, i com càrrec electe que ets, que ens ajudis a fer més viu, més fort i més eficaç el projecte de Junts per Catalunya». Com diem, el text va especialment dirigit a l'estructura territorial del moviment postconvergent, que majoritàriament s'ha quedat al Partit Demòcrata i és, per tant, una clara ofensiva a una de les principals armes del PDeCAT: els seus quadres locals i comarcals.

Els dos líders del partit descriuen Junts com «el carril central de l'independentisme». A més, concreten que la formació aspira a ser, «en poc temps», el «principal partit» a Catalunya, amb l'objectiu de garantir un «bon govern» i «mantenir ben viu l'esperit de l'1-O per culminar l'exercici de l'autodeterminació». «Ja són molts els alcaldes i alcaldesses i regidors i regidores que s’han afiliat a Junts. Si tu encara no ho has fet, t’animem que ho facis en aquest moment fundacional i d’extensió territorial. Treballant colze a colze des del municipi al conjunt de la nació és com ens en sortirem», subratllen Puigdemont i Sànchez a la carta, insistint a demanar el suport a l'estructura territorial del Partit Demòcrata.

Actualment, JxCat compta, segons la carta, amb uns 5.000 afiliats a la seva formació i busca reforçar la seva militància davant la perviència del PDeCAT, que va resistir l'escissió de Junts. Un moviment a la desesperada de Puigdemont i Sànchez per consolidar Junts per Catalunya i intentar erosionar el Partit Demòcrata, si bé sembla que la formació de David Bonvehí no tindrà excessius problemes per mantenir les seves files.