Montaje con la carta viral de un padre a una discoteca

Carta d'un pare a la porta d'una discoteca: «El meu fill fa dos dies que està malament»

Va ser la seva manera de demanar als joves una mica de respecte i prudència

Un pare preocupat per la salut del seu fill petit ha escrit una carta que s'ha fet viral després de deixar-la a la porta d'una discoteca de Santiago de Compostel·la.

Fa unes setmanes que a la capital gallega s'organitzen festes contínues i sense fre, coincidint amb l'inici de les classes universitàries.

Després de dos anys de tancament i restriccions a l'oci nocturn, els joves han tornat a les seves residències i pisos d'estudiants amb més ganes de sortir que mai.

La situació ha arribat fins al punt que els carrers de la ciutat s'han omplert de persones que es neguen a finalitzar la festa tan d'hora. Els locals han de tancar a les 03:00 hores per les restriccions vigents.

Amb les discoteques i els bars tancats, els estudiants es queden als carrers amb la intenció de perllongar la festa amb botellots a la via pública. Una decisió que acaba requerint la intervenció de les autoritats policials, que han d'actuar davant l'escàndol públic generat.

El soroll que arriba als habitatges és tan insuportable que un pare s'ha vist en la necessitat de protestar davant els perjudicis ocasionats al seu fill menor.

La carta d'un pare desesperat pel soroll dels botellots al carrer

Es tracta d'una família que viu al costat del a discoteca Ruta, a ple centre de Santiago de Compostel·la.

Aquesta zona s'ha convertit en l'epicentre dels macrobotellots i conflictes que han requerit de la intervenció policial en diverses ocasions.

És on hi ha la discoteca més gran de la capital gallega. Ara, s'ha convertit en la zona de reunió dels joves que no se'n volen anar a dormir quan tanquen els locals.

Davant la situació desesperant que es viu cada dia, un pare va escriure una carta i la va deixar a les portes de la discoteca. Una missiva redactada amb molta comprensió i educació que s'ha fet viral a les xarxes socials gràcies al mateix amo de el local.

«Volem compartir amb vosaltres la reflexió d'un veí o veïna. Si us plau, divertim-nos amb respecte, gràcies. #Diversionconrespeto #diversion #respeto #descanso #convivencia», escrivien els responsables de l'establiment al seu compte oficial d'Instagram.

La discoteca comparteix el missatge del pare per conscienciar els joves

Quan va arribar a la porta del local, divendres passat, després d'una nit universitària intensa, el propietari de la discoteca Ruta es va trobar un paper penjat.

Era una carta redactada per algú que demanava una mica de respecte, educació i empatia a les persones que cada matinada formen un gran enrenou a plena via pública.

«Hola. Estàs de festa i tens dret a passar-ho bé, però jo tinc un fill que dorm malament cada dia per culpa del soroll i ahir es va posar malalt. Fa dos dies que no està bé, amb son i necessita descansar», començava. 

Sense ganes d'ofendre ni acusar els joves, l'autor només volia visibilitar les conseqüències del soroll incessant del carrer cada nit. No té cap intenció d'acotar la llibertat dels joves per sortir de festa, sinó demanar-los una mica de civisme i seny.

«No cal que crideu tant, que canteu... Us ho podeu passar bé igualment i que el meu nen es recuperi», posava de manifest que es pot gaudir sense ferir als altres.

La carta ha estat molt aplaudida a les xarxes, encara que alguns consideren que la situació s'ha de tallar en sec.

L'alcalde de Santiago, Sánchez Bugallo, ja ha sol·licitat la presència de més antiavalots a la ciutat per evitar que se segueixin produint altercats com aquest.