Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Bústia amb diaris i una carta i home i dona gran viatjant

Les cartes de l'Imserso que estan arribant als jubilats i no poden passar per alt

Molts jubilats fa temps que esperen aquesta comunicació a causa de la seva importància

Durant els pròxims dies, l'Imserso farà arribar una carta que els jubilats no haurien de passar per alt. De fet, alguns ja fa un temps que esperen per aquesta notificació a causa de la importància que té per a ells.

L'espera s'ha allargat durant mesos, però ja queda cada cop menys perquè puguin tramitar una de les gestions més desitjades. Es tracta dels viatges de l'Imserso, que tornen a adquirir una gran importància a hores d'ara.

El nombre de places disponibles per a jubilats i pensionistes ronda les 900.0000. I hi ha un interès especial per part d'aquest grup de població per conèixer quan els arribarà la comunicació de l'Imserso. I és que estan davant del moment de poder triar destinació amb vista a la temporada 2023-2024.

Aquesta opció torna a reactivar-se després dels últims recursos de licitació rebutjats per Hisenda. Però aquest organisme ja té permís perquè els beneficiaris puguin gaudir d'aquests viatges que es presenten amb unes quantes novetats.

Muntatge de dos avis en un aeroport i una rodona amb un avió
Molts jubilats esperen els viatges de l'Imserso | Getty Images

Al catàleg d'opcions cal destacar la incorporació de totes les capitals de província a un preu inferior als 200 euros. També se li uneixen rutes a la natura i estades per delectar-se amb espectacles i tours de gastronomia.

Les darreres gestions per escollir destinació

Aquells que es vulguin apuntar als viatges de l'Imserso han de saber que el termini ja va expirar fa unes setmanes. Sí, ja que el període per donar-se d'alta va acabar el 25 de juliol passat. De fet, els interessats van rebre una carta on havien de revisar que tota la informació disponible era adequada.

A partir d'aquí, els tocava formalitzar l'alta al Programa de Turisme Social. Per tant, només queda pendent que els arribi a casa una altra comunicació perquè puguin escollir destí. El següent seria anar  a l'agència de viatges amb què solen tramitar-los i formalitzar la reserva.

El procés s'ha anat endarrerint una mica en el temps a causa d'una sèrie de complicacions. Alhora, la gestió completa dels tres lots ha quedat en mans d'Ávoris, publica el portal Noticias Trabajo.

Així, l'adjudicació de les places es fa sobre la base d'un sistema de punts i de preferències. Per això, els primers que rebran la carta seran aquells que comptin amb més puntuació per part de l'administració. Però el que realment els preocupa és saber quan la tindran a les bústies.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies, novetats i últimes hores de PENSIONS al WhatsApp!

Quin dia es rebrà la notificació de l'Imserso?

El dia concret per rebre aquesta comunicació per part de l'Imserso, i així poder reservar els viatges a les agències, encara es desconeix. De fet, alguns pensionistes «ja haurien d'haver rebut» la carta als seus domicilis, recull el diari 20 Minutos.

No obstant això, és possible que el retard en l'adjudicació dels lots ho alenteixi tot una mica més. Per tant, entre finals de setembre i octubre serien les dates per rebre les comunicacions esmentades.

Home major aixecant polzes i aeroport amb maleta i motxilla de fons
En molt poc temps podran triar destinació | Getty Images, Studioroman

Molts jubilats esperen amb certa impaciència per aquest moment, el qual és ben especial, ja que són els únics viatges que es poden permetre alguns davant el seu baix cost. En certs casos, fins i tot tenen l'oportunitat de gaudir de fins a un parell de sortides cada any.

Tal com indiquen des de l'esmentat portal, a Ávoris estan treballant perquè les notificacions arribin als beneficiaris com més aviat millor. Al llarg dels propers dies caldrà estar atents al correu postal. I és que abans del que pensem podríem tenir a les nostres mans l'avís per fer la reserva.