Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Interior d'una de les oficines del SEPE

La Seguretat Social anuncia canvis i afectaran la cita prèvia: «Nova taula ràpida»

Atent perquè la Seguretat Social implanta millores sobre la cita prèvia

La Seguretat Social té l'objectiu clar d'ajudar mitjançant diversos sistemes d'atenció a pensionistes i jubilats. O bé a favor de persones que cobrin algun tipus d'ajuda com podria ser el conegut Ingrés Mínim Vital.

En aquest cas, ens centrem en aquells avenços que tenen a veure amb la cita prèvia. I és que la gran fita de la Seguretat Social és agilitzar aquest tipus de gestions per sempre. Uns tràmits de vegades molestos, però cada dia estan més a prop de quedar enrere d'una vegada per totes.

De vegades, és molt difícil aconseguir una cita prèvia quan hom la requereix, i realment és una gestió que es podria millorar. Doncs així ho ha dut a terme la Seguretat Social per a alegria dels ciutadans del nostre país.

Estem parlant de «dificultats que no es detecten», afirmaven des de l'esmentat organisme fa poc temps. Però, amb el pas del temps s'estan fent avenços com és poder sol·licitar una cita prèvia per als 28 dies pròxims. I especialment se centren que els temps d'espera es reparteixin millor.

La Seguretat Social passa a l'acció per a benefici dels pensionistes i els jubilats

El que explica la Seguretat Social, segons la web Noticias trabajo, és que estan posant en marxa sistemes d'atenció al públic sense cita prèvia.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies, novetats i últimes hores de PENSIONS al WhatsApp!

Vista exterior d'unes oficines de la Seguretat Social
La Seguretat Social ja ha implementat diverses millores | Seguridad Social

Són unes millores que detallarem a continuació i per les quals la Seguretat Social està posant tot el seu afany que els usuaris se'n beneficiïn.

El cas és que s'ha millorat substancialment pel que fa a dirigir-se a la Seguretat Social sense haver demanat una cita prèvia. Des de fa un temps, «s'estan prenent mesures de millora a l'atenció presencial. I gràcies en part a la recuperació de la taula inicial».

La nova 'taula ràpida' de la Seguretat Social ja és un fet

«La nova taula ràpida per a tràmits urgents ha fet que el nombre d'usuaris que s'hi presenten sense cita prèvia augmenti. Però, a més, s'han establert una sèrie de mesures per a l'atenció presencial en el cas de les persones vulnerables», apunten fonts del Ministeri de Seguretat Social a la web esmentada.

I parlem de col·lectius vulnerables que requereixen cobrar la pensió, a més dels que els paguen alguna prestació i també els jubilats .

Muntatge d'un senyor amb els braços plegats i la imatge amb el logotip del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social
Molts jubilats i pensionistes estan d'enhorabona | Europa Press, Billion Photos

El més positiu de tot plegat és que la Seguretat Social ja concedeix a aquest tipus de beneficiaris diverses gestions, sense necessitat de demanar una cita prèvia. Tot un positiu avantatge en uns temps en què cada dia ens agrada emprendre aquests tràmits de forma més senzilla.

Altres novetats que milloren el servei que ofereix la Seguretat Social

Una altra de les novetats és haver incorporat més persones a les oficines de la Seguretat Social. «A l'oferta d'ocupació pública, l'OPE, del 2022, es van aprovar més de 1.600 places per a la Seguretat Social. Fent-se una menció especial a la situació en què estava i establint-se per primer cop un pla a 3 anys per reforçar la plantilla».

Alhora, des de la Seguretat Social apunten que «a finals d'any es va aprovar l'arribada de 1.600 interins i més recentment la de 2.500. Tots destinats a la millora de l'atenció dels pensionistes».

Així, doncs, quan algun d'aquests pensionistes jubilats requereixi personal, sigui amb cita prèvia o sense, tot serà més senzill per a ells. Així ho deixen clar des del Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions. Tot un avenç que, sens dubte, els farà la vida més fàcil a milions de persones al nostre país.