Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge d´un primer pla d´uns dits traient bitllets d´un caixer al costat d´una imatge en un marc de l´Agència Tributària

Els diners que pots ingressar, com a màxim, al caixer sense alarmar Hisenda

Si no vols problemes amb Hisenda, ves amb compte amb els diners que ingresses

Des de fa temps està sent recurrent, per part dels ciutadans, ingressar algun tipus d'ingrés en efectiu als caixers dels bancs i caixes del país. És una acció ràpida i còmoda, sobretot ara que els caixers són més nous i efectius per a aquest tipus d'operacions bancàries.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Ingressar diners al caixer és una pràctica cada cop més comuna. Tot i que cal tenir en compte certs aspectes perquè no tinguis complicacions amb l'Agència Tributària, que et vigila més del que et penses.

Coneix quants diners pots ingressar al teu banc sense que Hisenda t'investigui

Sabem que quan fem dipòsits en efectiu als caixers, no podem sobrepassar una certa quantitat a ingressar. L'Agència Tributària està sempre a l'aguait per supervisar tot el que faci aquest tipus de transaccions als bancs.

Sobretot, se centra gairebé sempre en les quantitats que són massa elevades. Molt de compte perquè pots ser tu el proper investigat per Hisenda quan menys t'ho esperis.

Muntatge del logo de l'Agència Tributària damunt de bitllets d'euro
Compte amb les quantitats que ingresses al caixer | Getty Images

En primer lloc, totes les entitats bancàries tenen l'obligació de, cada cert temps, fer una sèrie de notificacions al Banc d'Espanya o bé fer-ho a l'Agència Tributària. I és que hauran d'incloure l'import d'aquests dipòsits que han fet els seus clients en un moment donat.

I és que quan facis un ingrés en efectiu a la finestreta del banc, la citada entitat bancària pot demanar la identificació del client. Estem parlant d'una quantitat important que sigui igual o superior a 1.000 euros, deixa clar el Banc d'Espanya a la pàgina web.

L'Agència Tributària t'investigarà si ingresses 3.000 euros o més al banc

Però no et preocupis, perquè si la quantitat que ingresses en aquest caixer automàtic no és exagerada, no hi haurà cap problema.

Això sí, hi ha una quantitat per la qual l'Agència Tributària et podria investigar i no és una altra que els 3.000 euros d'ingrés. Tot ingrés que no arribi a aquesta quantitat o la superi, no requerirà cap justificació per dipositar-lo.

Muntatge amb una dona introduint la targeta de crèdit en un caixer automàtic i un cercle amb una mà agafant diversos bitllets d'euro
Depenent dels diners que dipositis al banc, Hisenda et podria investigar | Getty Images

És cert que, cal comentar, que no hi ha un límit màxim per ingressar diners en caixers automàtics. Però com dèiem, has d'estar alerta si aquesta transacció supera els 3.000 euros perquè podrien fer una anàlisi exhaustiva del teu compte bancari.

Si passa això, que et passes d'aquest límit fixat per Hisenda, el banc ha d'avisar el Banc d'Espanya o Hisenda sobre aquesta transacció. I, en aquest cas, l'Agència Tributària tindria tot el dret a revisar detalladament les teves transaccions i demanar-te un justificant.

Un altre aspecte que Hisenda no descuida quan ingresses diners al banc

Per si no n'hi hagués prou, l'Agència Tributària tampoc no es despista en un altre tema que versa sobre els dipòsits, sigui mitjançant un caixer o a la finestreta de l'oficina bancària. Si aquests contenen bitllets de 500 euros també podrien fer-ne un seguiment especial. I és que, com tots sabem, des de fa temps aquests bitllets s'han deixat d'emetre.

L'objectiu d'aquesta mesura és frenar els fraus fiscals. Per això, cada vegada que vagis a un caixer automàtic o una finestreta del banc, has de saber que no t'investigaran en cap cas en què la transacció no arribi als 3.000 €.