La Casa Reial fa marxa enrere: ara diuen que els reis no visitaran divendres Barcelona i Figueres

Fonts de la Zarzuela afirmen que no hi havia res previst per a aquesta data a Catalunya

El rei Felip i la reina Letícia durant la seva visita a Sevilla
El rei Felip i la reina Letícia no visitaran finalment Catalunya.  | G3

La Casa Reial assegura ara que els reisFelip VI i Letícia no visitaran aquest pròxim divendres 17 de juliol Barcelona i Figueres tal com es pensava. Aquesta era la data que es donava per feta després que l'avancés el diari 'La Vanguardia'.

Ara, però, segons ha avançat TV3 i han confirmat a l'ACN fonts de la Casa Reial, es diu que els reis no vindran. Des de la Zarzuela s'ha assegurat que l'agenda dels Borbons ja no preveia cap activitat a Catalunya per a aquesta data. La visita s'emmarcava en la ronda que estan fent els monarques per totes les comunitats autònomes per reconèixer l'esforç de la ciutadania en la lluita contra el coronavirus.

La idea era visitar llocs emblemàtics de les terres catalanes

Diversos mitjans van publicar que el rei Felip VI i la reina Letícia arribarien a Catalunya el 17 de juliol i fins i tot es va dir els llocs que visitarien. Entre ells, el Museu Dalí de Figueres i un passeig per una de les zones més significatives de Barcelona que no es va arribar a especificar. Però sembla que encara caldrà esperar uns quants dies més per veure els monarques per terres catalanes.

Crida poderosament l'atenció que encara no hi hagi una data concreta per a aquest viatge tenint en compte que, encara que no siguin oficials, altres comunitats ja tenen la seva cita programada en el 'tour' dels reis. Així mateix, el dimecres 15 de juliol, Felip i Letícia arribaran a Castella i Lleó, on faran una parada a Sòria i visitaran el municipi de Vinuesa.

Els dies 20 i 22 de juliol estaran al País Basc i Extremadura on inauguraran la 66a edició del Festival Internacional de Teatre Clàssic de Mèrida. Navarra, Cantàbria, Galícia i Astúries seran les comunitats programades per a les dues últimes setmanes de juliol.

En canvi, Ceuta i Melilla es queden fora de l'agenda de Felip i Letícia, ja que el president del govern no ho considera recomanable en un intent d'evitar un conflicte amb el Marroc. De fet, des d'un primer moment la intenció de govern ha estat que els monarques evitin aquesta visita per no fer enfadar el govern del Marroc, en plena tensió pel tancament de fronteres en aquesta nova fase de la pandèmia.


Comentaris

envia el comentari