Sanitaria prenent la temperatura a una persona

El risc de rebrot augmenta a Catalunya per segon dia consecutiu

La xifra de defuncions augmenta lleugerament respecte a l'últim balanç

Lleuger descens de contagis per coronavirus a Catalunya durant aquest dijous, 6 d’agost. Salut ha notificat un total de 865 positius durant les últimes 24 hores al territori català, i un total d’onze defuncions per la Covid-19. Dels confirmats com a positius, 706 són resultats de proves PCR.

Amb aquestes noves dades, descendeix lleugerament la corba de positius després que ahir es notifiquessin 955 nous contagis a la comunitat. Pel que fa a la gravetat de la malaltia, el nombre de pacients ingressats baixa a 576 (31 menys que en l'última actualització) i 108 estan a les UCI (111 en les darreres dades).

Continua pujant el risc de rebrot a Catalunya

Respecte a la xifra de morts, Salut registra onze noves per Covid i augmenten els casos amb lleugeresa després que dimecres es notifiquessin deu defuncions. Amb aquesta actualització, les persones que han perdut la vida a Catalunya a conseqüència de la pandèmia arriben a 12.802.

Per la seva banda, el risc de rebrot continua pujant i se situa en 163,87 (160,24 en el balanç anterior). Clarament, les dades el situen a la zona vermella, ja que el llindar de risc alt se situa en 100. La velocitat de propagació del virus puja lleugerament i és d'1,03 (1,01 en les dades anteriors).

Els Centres d'Atenció Primària, a punt de col·lapsar

Aquesta segona onada del virus té una manera diferent d'actuar en la població respecte als primers mesos de la pandèmia. La majoria dels infectats actualment són asimptomàtics, raó per les quals els hospitals respiren una mica més relaxats que els últims mesos. Ara, però, el col·lapse s'està produint als CAP catalans.

Tal com publicava 'La Vanguardia', els CAP estan desesperats perquè les seves funcions no acaben amb el coronavirus: han de seguir amb les funcions que exercien abans de l'arribada de la pandèmia. «No podem deixar de fer la nostra activitat diària per a centrar-nos només en la Covid-19. I no arribem. Els hospitals van tancar serveis per a dedicar plantes senceres als infectats, però nosaltres hem de continuar fent baixes, informes per al traumatòleg i tota l'atenció».