Imatge d'un nen en un hospital

Nova alerta per casos d'hepatitis desconeguda en nens a Catalunya: anunci del Govern

Salut anuncia que s'ha detectat un cas més d'hepatitis greu de causa desconeguda en infants a Catalunya

Continua activada l'alerta a Catalunya pels casos d'hepatitis. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha confirmat que fins ara s'han detectat a Catalunya tres casos d'hepatitis greu de causa desconeguda en infants —un més dels que es van notificar la setmana passada—. 

Cal destacar, però, que també n'hi ha tres més de probables, xifra que no varia respecte les últimes dades. 

En una atenció als mitjans de comunicació aquest divendres a Granollers, Argimon ha afirmat que estan «molt amatents» a possibles casos i a l'evolució de la situació. 

Imatge del conseller de Salut, Josep Maria Argimon, en una roda de premsa.
Argimon ha confirmat un nou cas d'hepatitis a Catalunya. | ACN

Tots els esforços posats en els casos d'hepatits

El Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC) està monitoritzant els casos, després que al Regne Unit se n'hagin detectat més d'un centenar i diversos països europeus n'estiguin notificant, tot i que amb nombres més reduïts.

Argimon ha recordat que s'està investigant l'etiologia d'aquests casos d'hepatitis i que una de les principals hipòtesis que hi ha damunt de la taula és que els estigui causant un adenovirus i que algun cofactor n'estigui afavorint la gravetat de la malaltia. 

«És necessària l'alerta sanitària però no l'alarma social»

En aquesta línia, a principis d'aquesta mateixa setmana, el responsable de la Unitat d'Hepatologia i Transplantament Hepàtic Pediàtric de l'Hospital Vall d'Hebron, Jesús Quintero, va fer una crida a la tranquil·litat davant dels casos d'hepatitis aguda greu detectats en infants a Catalunya. 

«És necessària l'alerta sanitària però no l'alarma social», va dir a l'ACN. L'especialista va  explicar que la sensibilització per la pandèmia de la covid-19 fa que tothom estigui més alerta. 

▶️ La prohibició de Barcelona a les seves platges per aquest estiu

Des del punt de vista sanitari, explica que les hepatitis agudes han existit sempre i, tot i que veia «probable» un degoteig de casos, ha descartat una «explosió» d'aquests. En aquest sentit, ha recordat que ara s'han de reportar de manera retrospectiva tots els casos des de principis d'any.