Imatge d'una dona passejant sota un fort aiguat

Una Castanyada passada per aigua: alerten de pluges avui en 16 comarques

Un canvi de temps s'apropa la nit de la castanyada i Tots Sants

Arriben les pluges a Catalunya aquesta tarda de Castanyada. L'alerta per precipitacions s'estén a 16 comarques on plourà a partir de les dues de la tarda. Els xàfecs s'esperen dèbils i sense grans quantitats d'aigua, per tant, no pal·liaran una mica la sequera que pateix el territori.

Tot i això, s'haurà de treure el paraigua i les botes d'aigua a les següents comarques: el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, l'Alta Ribagorça, la Vall d'Aran, l'Alt Urgell, el Solsonès, l'Osona, el Moianès, el Vallès Occidental, la Noguera, el Baix Llobregat, el Garraf, el Baix Penedès, el Tarragonès, el Montsià i la Terra Alta.

Avui dilluns, un dia lleig

Pel que fa a dilluns serà un dia bastant lleig i sense sol. De bon matí hi haurà molts núvols que cobriran el cel des de Barcelona fins al Delta de l'Ebre. Núvols baixos que es repeteixen dia a dia i poden ser perillosos per la mala visibilitat.

Durant tot el dia apareixeran més núvols des de l'oest que aniran tapant tot el territori català. L'aigua no es farà esperar. Si et trobes als Pirineus, podràs menjar-te les castanyes mirant com plou per la finestra.

Al migdia, la pluja entrarà de l'Aragó i anirà escombrant les comarques del Pirineu de Lleida i fins i les zones de la Depressió Central. En alguns punts entre l'Alta Ribagorça i el Pallars Jussà podria descarregar amb més intensitat i amb tempesta. Si apareixen llamps, deixeu les castanyes i entreu a un lloc segur.

La pluja anirà avançant cap a l'interior de Catalunya i les comarques de Tarragona. De matinada podria deixar alguna gota al Delta de l'Ebre, però plourà precipitació.

Mapa del Meteocat per aquesta tarda de dilluns
Mapa del Meteocat per aquesta tarda de dilluns | Meteocat

Quan ens llevem dimarts, el dia de Tots Sants, l'aigua ja haurà desaparegut. Com a testimoni de la pluja, només quedarà molta més humitat que farà que tornin a aparèixer boires molt més denses a Lleida i a punts del Pirineu. S'espera un dia assolellat a l'interior i ennuvolat a la costa, on podria caure algun xàfec al Baix Camp.

Avís per vent

El Servei Meteorològic de Catalunya alerta amb perill moderat per vent les comarques del Pirineu català. El vent bufarà de component sud i sud-oest a les comarques de Vall d'Aran, Pallars Sobirà, Alta Ribagorça, la Cerdanya i el Ripollès. L'alerta s'estén durant tot el dilluns tot i que les hores més crítiques seran entre les sis del matí i les sis de la tarda.