Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Imatge d'una professional sanitària a la zona del cribratge massiu a Reus

Una catalana dona positiu en coronavirus i ningú l'avisa

L'afectada ha fet vida normal dues setmanes i ha descobert el seu contagi per casualitat

Imatge d'una professional sanitària a la zona del cribratge massiu a Reus
L'afectada ha fet vida normal dues setmanes i ha descobert el seu contagi per casualitat | Laia Solanellas

Si alguna cosa ens ha ensenyat la pandèmia del coronavirus, és a valorar més que mai la bona salut. El virus preocupa, en especial a localitats on s'estan donant brots que s'escampen en qüestió de dies i obliguen les autoritats a organitzar cribratges per saber, mitjançant les PCR, qui està contagiat.

Molts dels afectats pel coronavirus són asimptomàtics, de manera que el perill de contagiar els qui ens envolten es multiplica. Per això realitzar tests a la població pren més sentit que mai, sempre que se n'obtingui resultat. Sembla una obvietat, però no sempre és així.

Ningú li va comunicar que havia donat positiu en coronavirus

Vanessa, una dona de Sabadell, va fer-se la PCR a principis d'agost i n'havia de rebre els resultats dos dies després. Rebria una trucada, van indicar-li, en cas que el resultat fos positiu. Però aquesta trucada mai va arribar i ella va continuar fent vida normal, explica l'iSabadell'. 

Mai s'hauria pogut imaginar que, en realitat, sí que tenia coronavirus. Se'n va assabentar dues setmanes després quan, en fer-se mal al turmell, va voler visitar el metge al seu CAP corresponent i no va poder: no l'atendrien perquè la seva prova de Covid havia donat positiu.

Vanessa, evidentment, no va aïllar-se ni va complir cap mena de confinament, tot i ser portadora del virus, perquè ningú del centre on es va realitzar la prova li va comunicar, explica el seu fill de 22 anys, Nil Monró, al mitjà citat. És asimptomàtica, però pot haver transmès la malaltia, que ha sabut que tenia per pura casualitat. De fet, Nil té dos germans, un amb síndrome de Down, que per sort eren de vacances i no han estat en contacte amb la mare.

CatSalut es disculpa per l'«error tècnic»

El CAP ha posat en marxa el protocol i s'ha posat en contacte amb tots aquells a qui s'havia apropat l'afectada perquè realitzin la quarantena corresponent, que ella no ha fet per un error del sistema sanitari.

A més, aquesta setmana CatSalut s'han posat en contacte amb la família per demanar-los disculpes per l'«error tècnic». «Em preocupa que això pugui passar a altres persones. És un error molt greu i és important que es posin les files», diu el fill, que no ha denunciat per negligència per falta d'informació de com procedir.

El jove explica que CatSalut té la intenció de comunicar els resultats de les proves sempre, siguin positius o negatius, solució que segurament evitarà errades com la viscuda a Sabadell. És cert que el resultat es pot verificar per l'aplicació, però no és segur que es deixi a decisió dels pacients la consulta d'aquesta informació.