Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Només el 0,46% dels catalans han declarat l'IRPF davant l'anomenada Hisenda catalana

Només el 0,46% dels catalans declaren l'IRPF a l'Agència Tributària de Catalunya

16.903 contribuents, d'un total de 3,46 milions, van tramitar l'impost de la renda a l'anomenada Hisenda catalana

Només el 0,46% dels catalans han declarat l'IRPF davant l'anomenada Hisenda catalana
Només el 0,46% dels catalans han declarat l'IRPF davant l'anomenada Hisenda catalana | Catalunya Diari

 

En total, 16.903 persones van acudir a l''Hisenda catalana' per presentar la declaració de la renda. El nombre de ciutadans que aquest any han fet la declaració de la renda a Catalunya és 3,46 milions. Així doncs, una vegada ha conclòs la campanya de la renda d'aquest any,  s'ha declarat que només el 0,46% dels catalans han declarat en l'Agència Tributària de Catalunya.

Gairebé 2 mil persones més que l'any passat

Tot i això, l'ens encarregat de recaptar els tributs propis de la Generalitat de Catalunya i aquells cedits totalment per l'Estat ha rebut 1.851 persones més respecte a l'any anterior.  Durant el 2018, 15.052 catalans van acudir a aquesta agència tributària per fer la seva declaració de l'IRPF.

Els catalans tenen l'opció d'escollir l'Agència Tributària de Catalunya en lloc de la nacional. Els ciutadans presenten la declaració a l'organisme autonòmic i aquest s'encarrega de tramitar-la i remetre-la al Ministeri d'Hisenda. L'agència catalana posseeix una xarxa pròpia d'oficines per a atendre els contribuents i poder assessorar-los després de demanar cita prèvia.

Tal com informa l'Agència Tributària de Catalunya l'IRPF és «un impost de l'estat cedit parcialment a Catalunya». Constata que pot regular l'escala autonòmica aplicable a la base liquidable general, les deduccions per circumstàncies personals i familiars, i els augments o les disminucions dels percentatges de la deducció per adquisició de l'habitatge habitual.

També et pot interessar...