YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Manuel Lao, Sol Daurella i Alberto Palatchi, els catalans més rics de 2020, segons la revista 'Forbes'

Amancio Ortega continua encapçalant la llista en l'àmbit estatal, amb una fortuna de 57.000 milions d'euros

Imatge d'arxiu de l'empresari Manuel Lao, vestit amb americana blava, camisa blanca i corbata
L'empresari Manuel Lao és el català més ric, segons la llista de la revista 'Forbes'. | Europa Press

L'expropietari de l'empresa de màquines recreatives Cirsa, Manuel Lao, és el català més ric de 2020, segons la llista que elabora la revista 'Forbes'. Amb un patrimoni de 1.400 milions d'euros, Lao escala dues posicions en el rànquing de l'Estat —és el 12è espanyol més ric— i supera la presidenta de Coca-Cola European Partners, Sol Daurella, que en aquest exercici cau a la posició 14. Amb una fortuna de 1.300 MEUR, Daurella és la segona persona més rica de Catalunya,.

En tercera posició apareix l'expropietari de Pronovias, Alberto Palatchi (posició 16 al rànquing espanyol), amb un patrimoni de 1.200 milions. Seguint amb la llista, el quart català més ric és el president de Mango, Isak Andic (ocupa la posició 17 a l'Estat), amb 1.200 MEUR. Qui tanca el 'top' cinc de grans fortunes a Catalunya és una altra persona vinculada al sector de la moda: es tracta del propietari de Desigual, Thomas Meyer (el 19è a l'Estat), amb un patrimoni de 1.200 MEUR.

Dins les deu fortunes més riques del territori també hi apareixen el vicepresident del grup Puig, Manuel Puig, amb 950 MEUR (posició 25 a l'Estat); els dos màxims accionistes de la farmacèutica Almirall, els germans Jorge Gallardo i Antonio Gallardo, amb un patrimoni de 900 MEUR cadascú (ocupen les posicions 25 i 26 al rànquing estatal); el propietari del hòlding inversor Anpora, Ricardo Portabella, amb 700 MEUR (posició 31 a l'Estat), i l'accionista individual més destacada de la farmacèutica Grifols, Núria Roura, amb una fortuna de 700 MEUR (posició 33 a Espanya).

Amancio Ortega, el més ric d'Espanya un any més

Al conjunt de l'Estat, les tres primeres posicions de la llista estan ocupades per Amancio Ortega, la seva filla Sandra Ortega (5.600 MEUR) i el president executiu de Mercadona, Juan Roig (4.100 MEUR). Completen el 'top' cinc el president de Ferrovial, Rafel del Pino Calvo-Sotelo (3.200 MEUR) i el president d'honor de Torreal, Juan Abelló (2.700 MEUR).

A escala mundial, Jeff Bezos repeteix per tercer any consecutiu com a persona més rica del món. El CEO d'Amazon acumula una fortuna de 180.100 milions de dòlars, superant en el rànquing el fundador de Microsoft, Bill Gates (115.200 milions), i el CEO de Louis Vuitton, el francès Bernard Harnault (115.000 milions).


Comentaris

envia el comentari