Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Manifestació de Societat Civil Catalana a Barcelona

Indignació a SCC per «derogar el castellà» com a llengua vehicular a l'educació

L'entitat alerta d'un retrocés «evident» de l'Estat i dels «drets civils de milions de catalans»

Manifestació de Societat Civil Catalana a Barcelona
Imatge d'arxiu d'una manifestació de Societat Civil Catalana a Barcelona. | ACN

Societat Civil Catalana (SCC) ha mostrat «consternació» per la proposta d'ERC que negocien els republicans catalans, PSOE i Unides Podem per derogar el castellà com a llengua vehicular a l'educació arreu de l'Estat. El president de l'entitat, Fernando Sánchez Costa, ho ha considerat una «notícia gravíssima», així com un retrocés «evident» de l'Estat i dels «drets civils de milions de catalans». L'entitat ha tornat a reclamar que la llengua materna «sigui també llengua vehicular» en l'educació.

«Un cop molt dur per a moltes famílies»

«És un cop molt dur per a moltes famílies» i per als «milers i milions de persones» que reclamen «la normalització de l'espanyol a tot Catalunya i molt particularment a l'ensenyament», han dit des de l'entitat.

Sánchez Costa també ha alertat a PSOE i Unides Podem que negociar la proposta d'ERC és «assumir el marc del nacionalisme plenament» i «dificultar la reconciliació entre tots els catalans». «No hi haurà solució a la situació que es viu a Catalunya sense atendre també els catalans constitucionalistes», ha afegit el president d'SCC. Finalment ha lamentat que deu anys de procés, «de sofriment de tantíssims catalans», no han «servit per a res», però sí ha constatat una diferència: «Abans, el lobbista de la ideologia independentista i nacionalista es deia Duran i Lleida. Ara es diu Gabriel Rufián».

Fernández augura que la justícia tombarà l'eliminació del castellà com a llengua vehicular a l'educació

Al seu torn, el president del PP de Catalunya, Alejandro Fernández, ha augurat aquest dimarts que la justícia tombarà l'eliminació del castellà com a llengua vehicular a l'educació. Fernández hi ha reaccionat a través de Twitter afirmant que els tres partits impulsen aquesta esmena «sabent que és una mesura il·legal», però ha afegit que ho fan igual perquè el seu objectiu és «el conflicte i l'erosió de les institucions».