Catalunya assumirà la tutela de 40 menors inmigrants no acompanyats procedents de Canàries

Castella i Lleó n'acollirà 25 i s'espera que ens pròximes setmanes s'hi sumin més comunitats autònomes

Més de dos mil immigrants i refugiats descansen al port d’Arguineguin, a l’illa de Gran Canària
Catalunya acollirà 40 migrants que havien arribat a les illes Canàries | ACN

En les pròximes setmanes, Catalunya rebrà i assumirà la tutela de 40 menors immigrants no acompanyats. La cessió de la tutela d'aquests menors és fruit de l'acord que han arribat avui dimecres els governs canari i català, tal com ha anunciat la Consellera de Drets Socials del govern de Canàries, Noemí Santana.

L'acord amb el qual s'ha arribat amb la Generalitat entra en el marc de les trobades que ha mantingut el Ministeri de Drets Socials amb el conjunt de les comunitats autònomes. Aquestes tenien l'objectiu d'aconseguir un repartiment solidari dels menors immigrants no acompanyats que han arribat recentment a Canàries i que, d'aquesta manera, tots els territoris n'assumeixin la tutela.

Castella i Lleó també assumeix la tutela de menors

Catalunya és la segona comunitat autònoma que tanca un acord amb el govern canari per a aquesta qüestió. Fa dues setmanes, Castella i Lleó ja es va comprometre amb les autoritats de Canàries a assumir la tutela de 25 menors immigrants no acompanyats. Amb el pacte amb Castella i Lleó i Catalunya, ja són un total de 65 les places assignades i s'espera que, després de l'acord amb aquestes dues primeres comunitats autònomes, en les pròximes setmanes es concreti el mateix amb la resta de territoris.

En aquests moments, la xifra de menors immigrants no acompanyats tutelats per Canàries és de 2.652 nois i noies. La Conselleria de Drets Socials del govern de Canàries ha posat en marxa un conjunt de 27 recursos d'emergència per tal de poder atendre aquests menors. Per zones, n'hi ha 16 a Gran Canària, 8 a Tenerife i 2 més a Fuerteventura. 

Reclamen a la Unió Europea que destini més fons a la qüestió

A banda de gestionar el nombre de menors immigrants no acompanyats, Noemí Santana també busca més recursos per poder fer front a la situació. En aquest sentit, la consellera canària va mantenir una trobada de feina amb l'eurodiputada i vicepresidenta del Grup de l'Esquerra al Parlament Europeu, Sira Rego, per analitzar la situació de la migració a Canàries.

Entre altres qüestions, es va abordar la situació dels menors estrangers no acompanyats i de la necessitat que la Unió Europa destini fons específics per a la seva atenció, cal com es va establir en el període 2010-2014 i que no s'ha tornat a renovar. Es tracta d'una sol·licitud que la Comunitat Autònoma ja ha realitzat per diferents vies. D'aquesta reunió en va poder treure el compromíós de l'eurodiputada de portar la qüestió al Parlament Europeu. 


Comentaris

envia el comentari