Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de la Gala Michelin 2023 amb tots els cuiners

Catalunya i Barcelona, les més guardonades amb Estrelles Michelin: 53 restaurants

Entre els guardonats estan els bessons Torres, Joan Roca i Toni Gerez

La celebració de la Gala Michelin 2023 ha estat tot un èxit. Especialment, pel territori català que aconsegueix un total de cinquanta-tres restaurants guardonats i gairebé setanta estrelles. La guia de restauració de la península Ibèrica ha celebrat la seva gala anual al Palau de Congressos de Toledo aquesta nit de dimarts, vint-i-dos de novembre.

Així doncs, Catalunya ha estat la comunitat autònoma més guardonada gràcies a la ciutat de Barcelona. Entre els premiats està el restaurant Cuina Germans Torres, situat a les Corts que entra a l'Olimp de la gastronomia assolint la tercera estrella Michelin. Per la seva banda, Joan Roca ha estat reconegut com a xef mentor i Toni Gerez, xef del Castell de Peralada ha rebut el guardó a millor servei de sala. 

Un ascens vertiginós 

La guia comptarà l'any que ve amb tretze restaurants triestrellats, entre els quals està la proposta culinària de Sergio i Javier Torres. Inaugurada fa només quatre anys els bessons Torres, s'incorporen al selecte grup d'establiments catalans triestrellats, constituït fins ara pel Celler de Can Roca, l'AbaC i el Lasarte. El restaurant dels mediàtics bessons va obrir el 2018 en una nau industrial d'un antic taller de neumàtics al barri de les Corts de Barcelona.

Els xefs ofereixen un espai per a uns seixanta comensals a un preu mitjà de 130 euros. En la guia Michelin 2019 va obtenir dues estrelles, conservant la qualificació aconseguida pel seu primer restaurant, tancat el 2018. Ambdós s'han mostrat molt satisfets per una notícia molt gran per a ells i també per a Barcelona.

Imatge dels germans Torres a la gala de la Guia Michelin 2023
Imatge dels germans Torres a la gala de la Guia Michelin 2023 | ACN

Han recordat que es van embarcar en l'aventura del restaurant que comanen fa quatre anys on s'ho van jugar tot. En aquest sentit, han confessat que ha estat «una gran experiència per arribar a les tres estrelles en tres anys i poc».

Més distincions al territori

Aquesta no ha estat l'única distinció per a la gastronomia catalana, ja que Joan Roca ha estat reconegut com a millor xef mentor Michelin. L'experimentat cuiner considera que aquest és un bon any i recorda l'època en què hi havia quatre restaurants amb tres estrelles, entre ells el Celler de Can Roca, que es manté.

Imatge de Joan Roca a la gala de la Guia Michelin 2023
Joan Roca ha estat premiat com millor xef mentor 2023 | ACN

Segons va declarar: «la guia d'enguany dona idea del potencial de Catalunya en l'àmbit gastronòmic, i el Principat és on més estrelles Michelin hi ha». Alhora també ha considerat que realça tant als cuiners i les cuineres com totes les persones que treballen en el sector primari.

Per la seva banda, el cap de sala i sommelier Toni Gerez, del Castell de Peralada, ha rebut el nou guardó a millor servei. Gerez ha afirmat que l'experiència gastronòmica «és tot el conjunt, des que entres per la porta, el primer moment, la rebuda, la taula, el servei, el tracte de proximitat, els somriures, que de vegades no els donem la importància que tenen». En aquest conjunt ha opinat que la sala és una part fonamental.

Catalunya, un territori gastronòmic

En total, el territori català disposa de vuit espais amb dues estrelles Michelin: l'Angle, el Cinc Sentits, el Disfrutar, l'Enoteca Paco Pérez, el Moments, el Bo.TiC, el Miramar i les Cols. Per aquest any vinent 2023, reben cinc nous locals de restauració la primera distinció: l'Aleia; el COME by Paco Méndez; l'Enigma d'Albert Adrià; Mont Bar; l'Slow & Low, mentre que l'Estany Clar de Cercs perd la distinció que tenia. En total, la guia 2023 recull 1.401 restaurants a tota la península i Catalunya compta amb 64 estrelles en total.