Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla de Javier Biosca

Mor l'empresari Javier Biosca en estranyes circumstàncies i demanen que s'investigui

Tenia 50 anys i l'estaven investigant com a presumpte cervell de la ciberestafa més gran al nostre país

L'empresari Javier Biosca, investigat per la ciberestafa de criptomonedes més gran del nostre país, ha aparegut mort en estranyes circumstàncies. Així ho ha comunicat el seu advocat a l'autoritat judicial. Segons ha explicat, Biosca s'ha precipitat des d'un cinquè pis a Estepona (Màlaga).

Javier Biosca estava en llibertat provisional des de l'octubre després de pagar una fiança d'un milió d'euros. La policia apunta a la hipòtesi d'un suïcidi, encara que les víctimes de l'estafa no se'n refien i demanen que ho investiguin. Han sol·licitat al jutge que no permeti la incineració fins que no es faci l'autòpsia.

L'havien investigat per estafar presumptament 800 milions més de 3.000 clients a través del negoci de les criptomonedes. Estava acusat d'estafa, intrusisme, blanqueig, delictes societaris, apropiació indeguda i associació il·lícita. Ahir va segellar el seu tràgic final quan es va llevar la vida.

Qui era Javier Biosca

Javier Biosca Rodríguez va estar en presó provisional des del juny del 2021 fins a finals de març del 2022. Va sortir lliure després de pagar una fiança milionària, encara que estaven investigant l'origen d'aquests diners. Biosca era considerat el principal responsable del frau comès per la companyia Algorithms Group.

Es va presentar com un visionari de les criptomonedes, que era capaç d'aconseguir rendibilitats fins a un 25 %. Centenars de persones van accedir al seu negoci i, de la nit al dia, es va convertir en un guru del Bitcoin. Dirigia aquestes operacions financeres des de la seva mansió de Marbella.

De sobte, a principis del 2020, va començar a deixar tirats molts dels seus inversors, que mai no van veure els diners. Va ser acusat d'organitzar una estafa piramidal que consistia a pagar els rendiments que ja eren a la roda als nous inversors. El seu pla va acabar amb la seva entrada a la presó i un munt de deutes.

Javier Biosca amb la seva dona
Javier Biosca amb la seva dona, a qui també investiguen. | Instagram

Demanen que s'investigui

L'altre problema de Javier Biosca és que entre els clients hi havia grups poderosos d'inversió i organitzacions criminals. Quan va deixar de pagar, va començar a rebre amenaces que podrien estar darrere de la seva dràstica decisió. Ahir al matí va acabar amb la seva vida en saltar des del balcó.

L'Associació d'Afectats per Inversions de Criptomonedes ha demanat que facin l'autòpsia abans d'incinerar-lo. «Havia rebut un cúmul d'amenaces provinents d'organitzacions criminals que hi haurien invertit», ha recordat l'advocada Emilia Zeballos. Per això, ha demanat «que s'investigui la seva mort i es practiqui una autòpsia abans del sepeli per esbrinar la identitat de la persona morta i la causa de la seva mort». El cas és a les mans del jutjat d'instrucció d'Estepona i, a més, la policia treballa amb la hipòtesi del suïcidi.

Com ha mort Javier Biosca

Segons fonts policials, Javier Biosca, de 50 anys, s'ha suïcidat després de precipitar-se des d'un cinquè pis en presència de testimonis. Va passar ahir a les 11.15 hores del matí, des del balcó de l'hotel Ona Valle Romano, situat al carrer Flaminio d'Estepona, on a aquella hora hi havia diverses persones.

L'associació d'afectats també ha demanat les dades de les persones que hi eren presents en el moment del suïcidi. La policia descarta l'origen criminal de la mort, però les víctimes ofereixen una informació inquietant. En el moment dels fets hi havia amb ell un dels seus fiadors. Segons aquesta informació, tots dos estarien negociant formes de pagament. Ara, han demanat que prioritzin aquest assumpte i s'arribi fins al final per poder posar fi al malson. Cal recordar que, juntament amb Biosca, també estan investigant la seva dona i el seu fill.