Una dona rep el vaccí contra la Covid-19 al punt de vacunació massiva de Fira de Barcelona

Catalunya comença a vacunar massivament les persones d'entre 45 i 49 anys

A Fira de Barcelona aquest dilluns s'han administrat unes 6.000 dosis dels vaccins de Pfizer i Moderna

Les persones que tenen entre 45 i 49 anys s'han començat a vacunar de la Covid-19. La convocatòria es va obrir la setmana passada i, tot i que alguns dels nascuts entre el 1972 i el 1976 van poder demanar cita just pels dies següents, la immunització d'aquesta franja d'edat ha començat de forma massiva aquest dilluns. Un dels punts de vacunació és a la Fira de Barcelona, on es preveu administrar 6.000 dosis de Pfizer i Moderna durant la jornada d'avui.

La idea és que la xifra de dosis vagi augmentant durant la setmana i s'arribi a les 9.000 dijous, segons ha indicat la responsable d'atenció a la ciutadania d'aquest punt de vacunació, Mònica Vázquez.

31 boxes de vacunació a Fira de Barcelona

A Fira de Barcelona, aquest dilluns hi ha programades unes 6.000 cites per administrar la vacuna, una xifra habitual des de fa dies en aquest punt de vaccinació massiva. En la jornada d'avui s'administren les vacunes de Pfizer i de Moderna, si bé la Comissió de Salut Pública va ampliar la setmana passada la protecció d'aquesta franja d'edat amb Janssen.

La previsió és que el nombre de dosis vagi augmentant durant la setmana. Segons la responsable d'atenció a la ciutadania, Mònica Vázquez, es podrien arribar a administrar en una sola jornada unes 12.000 dosis, amb tots els punts de registre oberts.

En la jornada d'aquest dilluns s'han obert dos nivells diferents, amb 20 boxes per punxar el vaccí de Moderna i 11 per al de Pfizer. El sistema de gestió automatitzada de les cites indica les persones a quin nivell s'han de dirigir. Així, tot i que s'han format cues durant el matí a l'interior i a l'exterior de Fira de Barcelona, aquestes avançaven ràpidament.

Elogis per als professionals sanitaris

La Mònica, de 46 anys, és una de les persones que s'ha vacunat aquest dilluns a Fira de Barcelona. «Per a mi és un tema de consciència social. Ens hem de vacunar perquè és la manera, d'una banda, de reduir el risc que el virus ens faci mal i, de l'altra, que tingui menys possibilitats de circulació. No tenia cap dubte de vacunar-me», ha afirmat, elogiant la rapidesa del procés i el tracte de les infermeres.

Una altra de les vacunades ha estat la Núria, de 49 anys: «No em feia massa il·lusió, però trobo necessari vacunar-se. Era reticent abans, però he anat veient la necessitat que ens vacunem tots. Necessitem tornar a la vida».