Diversos nens a l'entrada d'un centre escolar amb les seves motxilles a Figueres

El coronavirus retrocedeix a les escoles catalanes: els grups confinats baixen a 361

Ara com ara, hi ha 8.478 persones de la comunitat escolar en quarantena

Retrocés important del coronavirus a les escoles catalanes durant el cap de setmana. Segons ha informat el Departament d'Educació, els grups escolars confinats per Covid-19 són 361, 73 menys que en el darrer balanç del Departament d'Educació. Aquesta xifra Representa el 0,50% dels aproximadament 72.000 totals.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Ara com ara hi ha 8.478 persones confinades, 1.948 menys que en el darrer balanç: 8.056 alumnes (-1.859), 393 docents i personal d'administració i serveis (-87) i 29 personal extern (-2). Els positius acumulats des de l'inici del curs escolar són 83.377, 161 més. En els darrers deu dies s'han registrat 1.195 positius als centres educatius catalans.

Actualment, hi ha 276 centres a Catalunya amb algun grup confinat, el 5,41% dels 5.104 centres. Hi ha tres centres tancats completament a l'Anoia, el Vallès Occidental i la Selva. A l'Anoia, el centre educatiu tancat és l'Escola Sant Roc – ZER Vent d'Avall, a Castellfollit de Riubregós; al Vallès Occidental és la Llar d'Infants El Patinet a Sant Llorenç Savall; i a la Selva es tracta de la Llar d'Infants Carrilet d'Amer.

Educació posa en marxa una app per denunciar situacions de violència als centres educatius

El Departament d'Educació ha posat en marxa aquest dilluns l'aplicació web UsApps, que permet denunciar situacions de violència als centres educatius. Educació ha enviat aquest dilluns un correu a tots els centres informant sobre l'aplicació, el seu funcionament i els objectius, dins del Pla de les Escoles Lliures de Violències. L'aplicació és confidencial i va dirigida tant a les víctimes d'aquestes agressions o violències, com a testimonis.

Segons ha explicat al departament, la nova app està disponible en set llengües (català, aranès, castellà, anglès, urdú, àrab i xinès). Aquesta ofereix contactar amb la Unitat de Suport a l'Alumnat en Situacions de Violència (USAV), que ha rebut 183 denúncies des de la posada en marxa el passat mes d'abril.

D’aquestes denúncies, la majoria són 'bullying', violència masclista —tant en l’àmbit escolar com familiar— i maltractament infantil i adolescent en l’àmbit familiar.