El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha comparegut aquest dimarts a primera hora de la tarda per a oferir els últims detalls del procés de vacunació a Catalunya. En aquest sentit, Argimon ha destacat la bona evolució de la pandèmia, així com els resultats positius del procés d'immunització, que ja comencen a notar-se. Alhora, ha avançat quines persones començaran a vacunar-se en les pròximes setmanes.
Per ara, Catalunya centra els esforços de vacunació en les persones grans i també en els col·lectius essencials, a més dels sanitaris. El següent pas, segons la subdirectora general de Promoció de la Salut, la doctora Carmen Cabezas, és la vacunació de les persones amb edats compreses entre els 45 i 55 anys.
Carmen Cabezas: "En les pròximes setmanes, anunciarem que comencem a vacunar persones de 45 a 55 anys, que són centenars de milers a Catalunya. Per tant, haurem de fer alguna estratègia selectiva"https://t.co/cpSjSugjLs pic.twitter.com/NVXSYnJBdh
— 324.cat (@324cat) February 23, 2021
«En les pròximes setmanes anunciarem que comencem a vacunar persones de 45 a 55 anys, que són centenars de milers a Catalunya. Per tant, haurem de fer alguna estratègia selectiva», ha indicat l'experta.
📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.
«El 2020 a les residències vam tenir 16.000 morts per cada 100.000 habitants. Després de vacunar, en tenim 50 per cada 100.000 habitants. La vacuna evita unes 650 morts al mes», ha destacat el doctor, que ha reconegut que es tracta d'una xifra «esbiaixada», però que no obstant això posa de manifest «l'eficàcia de la vacuna».
Josep M. Argimon: "Volem reprendre els cribratges i els orientarem cap a dos objectius: els cribratges a les farmàcies i també als estudiants universitaris de primer curs, que ara són presencials. Aviat esperem obrir-los als de segon curs"https://t.co/cpSjSugjLs pic.twitter.com/ZmuEtwhuoF
— 324.cat (@324cat) February 23, 2021
Alhora, Argimon s'ha referit a la variant britànica de la Covid-19, que segueix sense ser la dominant a Catalunya. «La soca britànica no és dominant, però va agafant cada cop més espai. Representa al voltant del 40%», ha indicat. Amb tot, Josep Maria Argimon ha reconegut que Salut estudia reprendre «els cribratges». «Els orientarem cap a dos objectius: a les farmàcies i també als estudiants universitaris del primer curs, que ara són presencials. Aviat esperem obrir-los als del segon curs», ha explicat.
Més notícies: