Imatge de l'ampli desplegament dels Mossos d'Esquadra per dur a terme el desnonament a Barcelona

Desnonen de casa seva María, una catalana de 76 anys que vivia al centre de Barcelona

Els Mossos han desplegat un gran dispositiu policial per dur a terme el desallotjament

Aquest dimarts al matí, ha tingut lloc un nou desnonament al centre de Barcelona. En aquest cas, la persona desnonada es diu María Josefa i té 76 anys, tal com ha informat el Sindicat d'Habitatge de l'Eixample Dret. El desnonament s'ha produït amb un fort desplegament dels Mossos d'Esquadra, que han enviat diversos antiavalots, per tal complir amb la voluntat de la propietat i el secretari dels jutjats de fer el desallotjament.

L'entitat ha intentat aturar el desnonament amb una concentració a la porta de l'edifici número 662 de la Gran Via de les Corts Catalanes, a la cruïlla amb Roger de Llúria, però els Mossos han acabat retirant els manifestants. Segons explica el Sindicat d'Habitatge a 'Tot Barcelona' l'empresa propietària de l'immoble vol convertir l'habitatge de la María Josefa en un pis turístic, després d'al·legar que la dona no viu al pis on tenia el contracte de renda antiga.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Tot i això, la dona insisteix que sí que ho fa i des de la plataforma recorden que fins i tot «va arribar a guanyar el primer procés judicial explicant això». Malgrat tot, la companyia hauria recorregut la sentència i s'ha acabat ordenant el desnonament. Tal com s'exposa al citat mitjà, la María Josefa també és propietària de dos habitatges, una masia que es troba en situació d'infrahabitatge, i un altre habitat. «Ella no n'és la propietària total», indiquen des de l'entitat.

Protestes per l'ampli desplegament policial

El desnonament ha causat una gran indignació entre les persones que han protestat pel desnonament i la forta presència policial per tal de desallotjar aquesta dona de 76 anys, que ha vist com s'ha quedat sense immoble.