Pla obert d'un control dels Mossos d'Esquadra aturant vehicles a la T-11

El Govern es mostra disposat a aixecar més restriccions «a poc a poc» i «amb prudència»

L'executiu prendrà una decisió segons l'evolució de les dades sanitàries, per evitar «tornar enrere»

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha apostat per aixecar restriccions però «poc a poc». Durant la roda de premsa telemàtica d'aquest dimarts, posterior al Consell Executiu, Budó s'ha mostrat partidària de «poder avançar» però amb «prudència» per no haver de prendre mesures «més dures» en una quarta onada de la pandèmia del coronavirus.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

La consellera ha insistit que cal fer «tot el possible» per evitar aquesta situació de nova onada, alhora que ha defensat aixecar restriccions: Budó ha reiterat que les decisions se seguiran prenent en funció de l'evolució de les dades de la covid-19, i a partir de criteris sanitaris.«S'ha de poder avançar, però a poc a poc i en funció de com evolucionen les dades per no fer passos enrere», perquè creu que seria un escenari pitjor, ha afirmat en una roda de premsa telemàtica després del Consell Executiu.

Aquesta setmana serà clau per determinar les noves restriccions

Budó ha explicat que entre aquest dimecres i divendres el Procicat analitzarà les dades epidemiològiques per decidir la resolució que entrarà en vigor la setmana vinent, però no ha volgut avançar si es prorrogaran, relaxaran o augmentaran les mesures perquè assegura que encara estan revisant com evolucionen els indicadors de la pandèmia.

Malgrat que reconeix que hi ha hagut un increment de la velocitat de transmissió del virus, el nombre d'ingressos hospitalaris i a les UCI ha disminuït, de manera que cal veure durant aquesta setmana «com es van estabilitzant o no» aquestes dades per adoptar les mesures necessàries.

Increment dels pressupostos

La portaveu del Govern ha informat que l'executiu ha aprovat incrementar en 500 milions d'euros els pressupostos de la Generalitat prorrogats per a l'any 2021, uns recursos que es destinaran a cobrir les necessitats urgents de despesa per afrontar la pandèmia.

Aquest increment es fa a càrrec del fons extraordinari de la covid-19 que preveuen els pressupostos generals de l'Estat (PGE), dotat amb un import equivalent a l'1,1% del PIB estatal i a través del qual el Govern ha aprovat una generació de crèdit de 500 milions.