Imatge de la platja de Pineda de Mar sota els núvols i restes de temporal marítim

Compte amb la contaminació i les boires tot i el temps primaveral: Previsió a Catalunya dimecres 24 de febrer

Els núvols baixos i les boires aniran a més al llarg del matí, però a la tarda millorarà. La pols africana en suspensió continuarà sent protagonista

Al llarg d'aquest dimarts ja hem acomiadat la llevantada i hem tornat a veure el sol, però acompanyat de nou de molta pols  en suspensió i, fins i tot, s'ha activat l'avís d'episodi d'alta contaminació a tot Catalunya per la gran quantitat de partícules fines 'PM10' que hi ha a l'aire. Aquest dimecres, 24 de febrer, la pols sahariana  ens seguirà acompanyant durant bona part de la jornada amb molt mala qualitat de l'aire i cels terrosos. Els núvols baixos de la costa i les boires  a l'interior tornaran a ser els clars protagonistes del matí i aguantaran fins al migdia, tot i que s'acabaran desfent majoritàriament a la tarda. La pròxima nit serà lleugerament més freda  a gran part del territori i demà les temperatures quedaran lleugerament més curtes, sobretot al litoral i al prelitoral, on fins al migdia hi haurà més núvols. No obstant, l'ambient seguirà sent pràcticament primaveral  i atípic per l'època. 

Més núvols i boires, a més de pols en suspensió

Així doncs, com hem dit, aquest dimecres  ens llevarem amb una jornada que començarà amb boires  molt denses del prelitoral cap a l'interior, mentre que en zones costaneres els núvols baixos seran els clars protagonistes. D'altra banda, al Pirineu hi farà un bon sol  durant tota la jornada. A la tarda, gran part de les boires  de l'interior s'aixecaran i acabarà fent sol, però al litoral, sobretot cap a zones del Delta de l'Ebre, és possible que aquests  núvols baixos costaners es mantinguin tota la jornada, tot i que també es trencaran. La llevantada  i el temporal de mar  ja seran història i només bufarà el vent  del sud-est feble a l'interior de l'Ebre i el vent  del sud moderat a la Costa Brava.

Mapa del temps a Catalunya el dimecres 24 de febrer de 2021
Els núvols baixos i les boires seran les protagonistes a molts indrets a primeres hores, mentre que a la tarda farà més sol arreu | Catalunya Diari

Petit descens de les temperatures

Pel que fa a les temperatures, de nit baixaran lleugerament sobretot a l'interior, mentre que durant el dia quedaran semblants o una mica més curtes, especialment al sud i a l'interior de les Terres de l'Ebre on hi haurà més núvols durant tota la jornada i no acabarà de fer net. En general, la majoria de màximes es mouran entre els 14º i 19º, tan sols més curtes a punts del Pirineu, Prepirineu i àrees properes. 

Les boires aniran a més

Al llarg dels dies vinents, sembla que dijous, tot i el clar domini de l'anticicló, seguirem amb una primera meitat del dia caracteritzada per boires i núvols baixos a molts indrets costaners i de l'interior de Catalunya, amb unes temperatures que no experimentaran grans variacions destacables i seran atípiques al migdia, però lluny dels valors tan càlids que vam registrar en la primera quinzena de febrer. Més enllà, seguim sense veure grans canvis  de temps  de moment, tot i que sembla que passat el pròxim cap de setmana podrien baixar una mica més les temperatures i ja serien les normals per l'època, però s'haurà d'anar seguint, ja que encara queden molts dies.