Catalunya torna a duplicar els grups escolars aïllats per coronavirus: 68 en total

Educació, no obstant això, destaca que el 99,1% dels centres tenen la totalitat dels grups amb completa normalitat

Mans d'un nen dibuixant sobre un paper
Catalunya torna a doblar els grups escolars aïllats per sospites de coronavirus | PIXABAY

El nombre de grups escolars confinats per un positiu de covid és de 68, el doble que aquest dimecres, quan eren 34, segons les darreres dades facilitades pel Departament d'Educació. Hi ha un total de 52 centres afectats, quan ahir eren 27. Educació ha destacat que el 99,1% dels centres de Catalunya tenen la totalitat dels seus grups en funcionament.

Del total de grups confinats, quatre són a llars d'infants privades, 12 a llars d'infants municipals, 16 a escoles de segon cicle d'infantil i primària, 11 a instituts d'ESO, batxillerat i FP, tres a instituts escola, 14 a centres privats concertats i vuit a privats. D'altra banda, roman tancada la llar d'infants Petit Montessori de Barcelona i s'hi afegeix l'escola bressol municipal de Gràcia.

En canvi, l'Escola Juncadella de Sant Vicenç dels Horts i la Ridolaina de Montellà i Martinet, que no havien pogut iniciar les classes el passat dilluns per positius entre el professorat, han iniciat la seva activitat aquest dijous. Educació ha informat també que l'Institut Torre Roja de Viladecans i els Salesians de Sant Boi tenen un grup cadascú que ha retardat l'inici de curs fins al 21 de setembre per positius entre el professorat.
 

Barcelona i la Catalunya Central, les zones amb més centres afectats

Per serveis territorials, a Barcelona hi ha 13 centres amb algun grup confinats i es dona la circumstància que hi ha les dues llars d'infants mencionades tancades. En el cas del Col·legi Sant Joan Bosco-Salesians d'Horta hi ha tres grups confinats. A Tarragona, hi ha quatre centres afectats, quan aquest dimecres era 1. Els centres es troben a Reus, Salou i Tarragona ciutat, tots ells amb un grup confinat.A la Catalunya Central hi ha 10 centres afectats repartits entre Artés, Balenyà, dos a Centelles, Igualada, Manlleu, Piera, Torelló i dos a Vic. En aquest cas també tots amb un únic grup afectat. Al Maresme-Vallès Oriental hi ha sis centres amb algun confinament repartits entre Cabrils, Granollers, Masnou, Mollet, Montgat i Sant Pol de Mar. En el cas de l'escola Hammelin-Laie Inernational School de Montgat hi ha tres grups confinats.
 

Pel que fa al Vallès Occidental, l'afectació arriba a quatre centres, dos d'ells a Rubí i dos a Terrassa. Mentre que a Barcelona comarques s'ha passat a cinc, quatre a Badalona i un a Santa Coloma de Gramenet. A Girona en son sis, dels quals tres a Girona, un a Olot, un a Puigcerdà, un a Sant Feliu de Guíxols, un a Vilafant i un a Vulpellac. A Lleida es manté confinat un grup a l'Institut Joan Oró i al Baix Llobregat tampoc hi ha hagut canvis, amb dos grups confinat al Licée Français de Gavà-Bon Soleil.


Comentaris

envia el comentari