Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Dos treballadors de l'Hospital de Campdevànol protegits contra la Covid al passadís del centre mèdic

Catalunya registra quatre casos de reinfectats de la Covid-19

Un d'ells és un metge de l'Hospital de Palamós que ha estat ingressat a l'UCI de l'Hospital Germans Trias i Pujol

Dos treballadors de l'Hospital de Campdevànol protegits contra la Covid al passadís del centre mèdic
Tres dels quatre casos detectats són de caràcter lleu | cedida

Catalunya ha registrat, fins al moment, quatre casos de reinfecció de la Covid-19, segons ha informat aquest dilluns el doctor Bonaventura Clotet, cap del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, a Rac1.

Dels quatre casos detectats un és un metge de l'Hospital de Palamós que ha estat ingressat a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona tot i que té un pronòstic bo i s'espera que es recuperi. D'altra banda, els altres tres són casos de coronavirus de caràcter lleu.

«Creiem que la majoria de reinfeccions poden ser lleus»

Roca Toda, cap del Servei de Medicina Interna de l'Hospital de Palamós, on va ingressar en un primer moment el metge en estat greu, ha explicat que aquest va tenir la primera infecció el passat mes de març amb símptomes lleus-moderats, segons recull 'El Periódico'. Aquest mes d'agost va ingressar a urgències amb una nova infecció molt més greu que l'anterior i va ser necessari intubar-lo i derivar-lo a l'Hospital Germans Trias i Pujol on està ingressat a l'UCI amb una «evolució bona».

El professional infectat estava de vacances quan va recaure i és per això que Toda assegura que «no sabem on s'ha pogut contagiar» i ha afegit que el personal de l'hospital de Palamós més proper al malalt s'ha fet les proves, totes elles amb resultats negatius.

Tot i aquest cas, el doctor Bonaventura Clotet ha manifestat que «creiem que la majoria de reinfeccions poder ser lleus». És per això que assenyala que no s'han documentat moltes recaigudes fins ara però sí que se n'ha fet «d'algunes greus», com la del metge de Palamós i el d'un altre pacient registrat a l'estat de Nevada, als Estats Units.

Forta baixada de contagis a Catalunya

Segons l'últim balanç del Departament de Salut, aquest diumenge Catalunya ha sumat 376 nous casos de Covid-19 confirmats per PCR el que suposa 475 positius menys que els registrats en les darreres 24 hores, quan van ser 852.

No obstant això, la xifra total de casos amb les proves realitzades és de 146.234, sumant 402 més en les darreres hores. Des de l'inici de la pandèmia hi ha hagut 13.159 mort per coronavirus a Catalunya, 6 més que en l'últim balanç.