Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Josep Maria Argimon en roda de premsa, a Alcarràs, el 17 de juny de 2021

Catalunya restringeix de nou les reunions i ho tancarà tot a les 00.30 hores

Es podran reunir un màxim de 10 persones en espais privats i públics

El Govern vol limitar les trobades a 10 persones, mesura que fins ara era una recomanació, i farà tancar tot tipus d'activitats a les 00.30 hores, ja siguin bars, restaurants, cinemes, teatres o l'oci nocturn a l'exterior, encara obert. La intenció del Govern és que les noves restriccions entrin en vigor de seguida que les publiqui el DOGC, però primer caldrà que el TSJC avali les reunions de 10 persones.

A més, tots els esdeveniments es faran asseguts i es recomana als ajuntaments que restringeixin platges i parcs de nit per evitar aglomeracions. Es prohibeix el consum de begudes i aliments al carrer excepte en entorns escolars, segons ha explicat la portaveu, Patrícia Plaja, en roda de premsa amb els consellers de Salut i Interior.

La portaveu també ha explicat que el president de la Generalitat ha encarregat al gabinet jurídic que estudiï la resolució del Tribunal Superior de Justícia valencià que ha validat el toc de queda en alguns municipis de la comunitat i elabori un informe que serveixi per tenir ja una part important de la feina feta si calgués demanar l'aplicació d'aquesta mesura a Catalunya.

Plaja ha destacat que les dades de la pandèmia són ara mateix «pèssimes», amb 1.091 persones als hospitals i 209 a l'UCI. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha anat més enllà i ha afegit que les xifres són «més que pèssimes», tot remarcant que una de cada quatre persones que entra a l'UCI té ja menys de 40 anys.

Així les coses, el Procicat treballa en una resolució que limita les reunions a 10 persones —mesura que haurà de ratificar el TSJC— i que farà tancar totes les activitats a les 00.30 hores, incloent-hi també la recollida de menjar als establiments o els serveis a domicili.

En l'àmbit de la cultura, tots els esdeveniments es faran asseguts i, per tant, no caldrà ja el test d'antigen previ que es va establir com a obligatori la setmana passada en actes de més de 500 persones.

Així mateix, el Govern recomana als ajuntaments que restringeixin a la nit tots els espais que puguin ser lloc de trobada, com ara parc i platges.

Pel que fa a les festes majors, Plaja ha citat aquesta última recomanació als ajuntaments, però també ha indicat que s'haurà d'aplicar els plans sectorials de cultura popular.

Aragonès va alertar aquest diumenge que prendria noves mesures

Pere Aragonès ja va alertar aquest diumenge que Catalunya està en un moment complicat a nivell de contagis de la covid-19, que s'han incrementat «de manera explosiva», i d'afectació hospitalària. 

«No estem en un moment bo», avisava. Per aquest motiu, Aragonès va explicar que el Govern prendria «noves mesures per mitigar el nombre de contagis que s'estan produint» i que treballarien per fer un equilibri amb «la vida social, econòmica i emocional». Aragonès i el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, es van reunir aquest diumenge amb treballadors de l'Hospital Universitari de Bellvitge.

Aragonès va aprofitar per destacar l'impacte en matèria hospitalària i d'ingressos i en menor mesura a les UCI. «La vacunació avança com mai, però fins que tots estiguem protegits, cadascú de nosaltres no estarà salvat i cal extremar les mesures de protecció», afirmava. També alertava que «el virus ens colpeja amb força amb un nivell de contagis molt elevat».

Argimon es reuneix amb els municipis per abordar les noves mesures

D'altra banda el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, s'ha reunit aquest dilluns al migdia amb alcaldes i regidors dels principals municipis catalans per abordar noves mesures a prendre davant l'explosió de contagis de les últimes setmanes, segons han explicat diverses fonts a l'ACN. 

Entre les opcions sobre la taula està la de restringir l'oci nocturn en exteriors, el qual encara està permès el dia d'avui. 

Per la seva part, la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha parlat de mesures «quirúrgiques» i ha assegurat que els festivals que queden ara «no perillen». Segons ha fet públic, l'objectiu és que les noves decisions siguin «efectives» amb els contagis però no afectin excessivament l'economia.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]