Imatge de l'Arc de Triomf de Barcelona.

La segona ciutat més feliç del món és a Catalunya

Barcelona és la segona ciutat més feliç del món segons un rànquing elaborat per una empresa de viatges

Un estudi realitzat per l'empresa de viatges iVisa ha volgut determinar quines són les ciutats més felices del món. Es tracta de l'elaboració d'un rànquing a partir de l'índex de felicitat de les ciutats del món i que té com a objectiu ajudar als seus usuaris a triar el seu pròxim destí de vacances.

S'han analitzat fins a unes quaranta ciutats i s'han tingut en compte fins a cinc factors relacionats amb la felicitat. Un dels més importants és el clima d'aquestes ciutats o dels països, com també les hores de sol o els espais verds. També s'ha valorat positivament l'amabilitat dels seus habitants i l'esperança i el cost de la vida.

sagrada familia
Barcelona és la segona ciutat més feliç del món. | Europa Press

L'empresa ha assegurat que viatjar a alguna de les ciutats que componen el rànquing augmenta els nivells de serotonina del turista. 

Barcelona és la segona ciutat més feliç del món

D'aquesta manera, hi trobem una ciutat catalana prou coneguda. És ni més ni menys que la ciutat de Barcelona. La capital catalana ha estat situada en segon lloc, després de tenir en compte tots els factors que ja hem mencionat.

De fet, Barcelona ha estat catalogada com a 5a en esperança de vida, 13a en sol, 11a en cost de vida, 9a en amabilitat i 19a en hores de treball. Així, el més que favorable clima de la ciutat, amb molts dies de sol i una temperatura agradable la major part de l'any, han ajudat a situar-la en un molt bon lloc a la llista.

El portal ha descrit la capital catalana, incidint en què «la coexistència d'edificis gòtics, romànics i modernistes és el que fa que la ciutat sigui tan vibrant i animada». També han elogiat les platges de sorra, que han definit com a «idíl·liques» i la vida nocturna de la capital, com també la seva gastronomia «excel·lent» i el seu gran patrimoni cultural.

Imatge de la ciutat de Barcelona i la Sagrada Família amb vista d'ocell
L'estudi elogia les platges de Barcelona i la seva gastronomia. | Pixabay

El rànquing de les ciutats més felices

  1. Lisboa, Portugal
  2. Barcelona
  3. Atenes, Grècia
  4. Roma, Itàlia
  5. Sidney, Austràlia
  6. Madrid, Espanya
  7. Toronto, Canadà
  8. San José, Costa Rica
  9. Istanbul, Turquia
  10. Bangkok, Tailàndia

Només Lisboa ha aconseguit superar Barcelona. D'aquesta manera, i segons aquest estudi elaborat per iVisa, hauríem de viatjar durant aquestes vacances fins a la ciutat portuguesa per ser més feliços.