YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

CatSalut impulsa un pla per a recuperar visites i diagnòstics perduts per la pandèmia

El programa, dotat amb 100 milions d'euros, es materialitzarà amb més plantilla, hores i també més màquines

Pla tancat del director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, durant la roda de premsa celebrada aquest dijous a la sala d'actes del Departament de Salut.
Adrià Comella ha avançat que Salut prepara un pla dotat amb 100 milions d'euros per a recuperar hores de visita i diagnòstics | ACN

El director del Servei Català de la Salut (CatSalut), Adrià Comella, ha avançat a TV3 que pròximament es posarà en marxa un programa que dotarà de «molts més recursos» els centres sanitaris perquè recuperin hores de visita i diagnòstics que s'han hagut d'ajornar o no s'han fet per la pandèmia. El pla estarà dotat aquest any amb 100 milions d'euros (MEUR).

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Comella ha explicat que es tracta d'un programa "molt ambiciós" que es traduirà en més màquines, més hores o més plantilla, segons les necessitats de cada centre. A més de les operacions, també es volen augmentar les visites a l'atenció primària i els especialistes i es preveu un pla de coordinació entre centres del mateix territori, ha explicat a TV3.

Salut vol recuperar els diagnòstics perduts a causa de la Covid

L'objectiu del pla és «estrènyer molt l'accelerador» per recuperar els diagnòstics que s'han perdut a conseqüència de la Covid. Comella ha detallat que hi haurà una part fixa per centre i una altra variable, en funció de compliment d'objectius. Comella ha apostat per idear «fórmules» per compartir temps durant la Setmana Santa i ha fet una crida a la prudència.

En aquest sentit, ha reconegut que tothom té ganes d'una Setmana Santa més normalitzada, però ha alertat que la situació continua sent complicada. Ha explicat que s'està debatent en el si del Procicat sobre quina ha de ser la mobilitat permesa durant aquest període i ha afegit que la decisió es prendrà en funció de les dades epidemiològiques quan s'estigui més a prop d'aquesta data.

Setmana Santa, un període «de més risc» pel que fa al control del virus

Amb tot, ha posat Nadal com a exemple de «pensar fórmules que permetin aprofitar els dies» i ha alertat que Setmana Santa és, novament, un període «de més risc». «En tenim moltes ganes, però hem de ser molt prudents», ha manifestat.

Sobre les possibilitats d'una quarta onada, ha afirmat que s'ha d'intentar evitar, tot i que ha reconegut que és «complicat» preveure si es podrà aconseguir. Amb tot, ha afirmat que el que interessa és «guanyar com més temps millor» per tal de baixar «a mínims» els pacients a l'UCI.


Comentaris

envia el comentari