Primer pla d'Olivia Newton-John

La causa de la trista mort d'Olivia Newton-John als 73 anys

La mort d'Olivia Newton-John, la protagonista de 'Grease', ha generat una gran commoció

Olivia Newton-John, l'actriu que va interpretar Sandy Olsson a la mítica pel·lícula Grease (1978), ha mort fa només unes hores. I ho ha fet als 73 anys i per culpa del càncer amb el qual va bregar la barbaritat de tres dècades. La notícia de la seva mort ha commocionat tothom, ja que havia aconseguit convertir-se en una icona cultural.

Imatge d'Olivia Newton-John i John Travolta interpretant a la pel·lícula 'Grease'
Olivia Newton-John és tot un referent gràcies a la pel·lícula 'Grease' | Europa Press

Olivia Newton-John, marcada pel càncer

La intèrpret, neta del Premi Nobel de Física Max Born, va ser ahir quan va morir a casa seva a Califòrnia. Ho va fer envoltada del seu marit, de la seva filla i d'alguns familiars i amics que van voler estar al seu costat fins al final. Uns éssers estimats que li han donat suport durant els 30 anys que ha estat lluitant contra el càncer.

En 1992, va ser quan se li va diagnosticar un tumor al pit, poc temps després que perdés el seu pare. La notícia la va devastar, però va treure forces per afrontar la situació i amb el pertinent tractament va aconseguir superar la malaltia. Tot i això, l'any 2013 li van trobar un altre tumor, del qual també va aconseguir sortir a la superfície.

Però, en 2017, el càncer es va tornar a fer present a la seva vida i aquesta vegada de forma molt més agressiva. Sí, perquè estava en fase quatre i, a més a més, comptava amb metàstasi als ossos.

Per això, Newton-John li va haver de fer front a situacions molt complicades com la fractura de la base de la columna, que la va portar a haver d'aprendre novament a caminar.

Imatge d'Olivia Newton-John posant molt somrient a un photocall
Olivia Newton-John ha passat les darreres tres dècades lluitant contra el càncer | GTRES

Lamentablement aquesta última vegada la malaltia ha acabat amb la vida de 'la dona del somriure etern' i 'la veu dolça'. De fet, així ho ha comunicat la seva família a través de xarxes socials.

En concret, n'ha compartit una fotografia acompanyada d'unes paraules: «Olivia ha mort en pau al ranxo del sud de Califòrnia aquest matí, envoltada de familiars i amics».

«Demanem a tothom que respecti la privadesa de la família durant aquest moment tan difícil. Ella ha estat un símbol de triomf i esperança durant els seus més de 30 anys compartint el viatge amb el càncer de mama», prossegueix el comunicat.

A això hi han afegit: «La seva inspiració curativa i la seva experiència pionera en la medicina de les plantes continua amb la fundació que porta el seu nom, dedicada a la investigació del càncer. En lloc de flors, la família demana que es facin donacions a la seva memòria a la seva fundació».

La mort d'Olivia Newton-John genera un gran dolor

La protagonista de Grease va aconseguir la fama mundial gràcies a aquesta pel·lícula, però la seva carrera va estar marcada per altres fites importants. Ens estem referint a la seva participació en el Festival d'Eurovisió en 1974 representant el Regne Unit. I, també, a la seva trajectòria musical, on va aconseguir nombrosos reconeixements per cançons com a Physical.

Aquest camí professional li va permetre tenir multitud de fans, que avui ploren la seva mort, com també molts companys. Entre aquests, hi ha John Travolta, l'altre protagonista de l'esmentat llargmetratge, amb qui mantenia una gran amistat.

L'actor ha mostrat el seu dolor a les xarxes socials escrivint el següent: «La meva estimadíssima Olivia, vas fer que les nostres vides fossin millors. T'estimo molt, ens veurem pel camí i estarem junts de nou. Teu des del primer moment que vaig veure't i per sempre. El teu Danny, el teu John».

Unes emotives paraules que ha dedicat a l'actriu que se sumen a les de nombrosos seguidors. Aquests li han escrit missatges com ara «Descansa en pau, llegenda» i «Serà sempre la dolça Sandy». Això sense oblidar altres com «Quina pena la seva mort per a tota una generació que en gaudim».