Imatge del cartell publicitari de TV3 a la seu de la televisió pública

Dol a TV3: mor la veu més emblemàtica d'una de les sèries més estimades

Mor la veu de Pingu, una de les sèries infantils més estimades

Dia de dol per als amants del Club Super3. Una de les sèries d'animació més mítiques del canal infantil de TV3 ha perdut la veu d'un dels personatges més estimats. I és que ahir es coneixia que el doblador de Pingu havia mort amb 85 anys.

Carlo Bonomi, l'actor i pallasso italià que havia donat vida durant anys al mític pingüí, va morir ahir a Milà després d'una vida dedicada al doblatge i a l'animació. Durant més de deu anys va posar la veu a gairebé tots els personatges de Pingu, una de les sèries més reconegudes a Catalunya i arreu del món.

Foto de la sèrie infantil 'Pingu'.
La veu de Pingu ha mort amb 85 anys. | ZETA_INTRAMEDIA

Una sèrie mítica del Super3

Pingu va arribar a captivar bona part dels espectadors més petits amb el seu curiós llenguatge. I és que es caracteritzava per la manera de parlar dels seus personatges, com també per l'animació stop-motion amb plastilina.

Pingu i la seva família es comunicaven a través del 'pinguinès': exclamacions incomprensives, murmuris o onomatopeies ja reconegudes per tothom, com 'Noot noot' o 'Moc moc', la transcripció d'un característic so de clàxon.

De fet, Bonomi ja havia assajat tots aquests conjunts de sons i sorolls abans, a la sèrie italiana La Linea, dirigida per l'animador Osvaldo Cavandoli.

▶️ El vídeo de la setmana

Les aventures de la família de pingüins emperadors del pol Sud va arribar a les pantalles l'any 1986, de la mà dels animadors Harald Muecke i Otmar Gutmann. La sèrie es va estrenar amb un programa pilot a la televisió suïssa, però ben aviat va conquerir tot el món, amb més de 150 episodis emesos i diversos premis. 

Les xarxes recorden la veu de Pingu

La mort de Bonomi ha fet reaccionar les xarxes socials, que s'han fet ressò ràpidament, tot recordant un dels personatges que més va marcar la infantesa de molts a Catalunya.

Pingu es va mantenir durant molts anys a la graella del Super3, sent una de les sèries més vistes i més admirades pels més petits. Fins i tot, l'any 2020 es van tornar a emetre alguns dels episodis, per tornar a fer gaudir als espectadors d'aquesta sèrie d'animació tan mítica.