Una nena agafa una mascareta amb la mà

CCOO reclama que els tests als centres educatius els facin personal sanitari

El sindicat critica el nou sistema d'automostres a partir d'ESO i que es carregui de més feina els centres

La Federació d'Educació de CCOO ha reclamat que els tests als centres educatius els facin personal sanitari i no els alumnes. El sindicat ha criticat així el canvi en el protocol a partir de secundària, on Educació vol instaurar el sistema d'automostra per part de l'alumnat guiat per un docent.

CCOO acusa Educació d'optar per la «unilateralitat» i fa una exigència al Govern

CCOO ha assegurat que això no ha estat pactat amb els agents socials i per això ha reclamat a Educació contractar el personal sanitari necessari i adequat per a la supervisió de les automostres i que pugui respondre «en els casos de possibles complicacions». Ha rebutjat també que siguin els equips educatius els que hagin de fer «seguiment» dels contactes, per la sobrecàrrega de feina que ja tenen.

CCOO ha acusat Educació d'optar per la «unilateralitat» i ha exigit al Govern «que posi totes les eines possibles per evitar la propagació de la pandèmia».

Educació formarà els docents perquè ajudin els estudiants amb les automostres

En aquest sentit, cal recordar que durant el dia d'ahir, el Departament d'Educació va fer públic que la pròxima setmana  començarà la formació dels docents perquè ajudin als alumnes a partir d'ESO amb el «guiatge» necessari perquè aquests puguin recollir-se l'automostra amb un frotis nasal, en cas que s'hagi detectat un positiu al grup. 

Va ser Núria Cuenca, la secretària general d'Educació, l'encarregada de confirmar aquest canvi en el protocol, el qual té l'objectiu d'optimitzar els recursos de l'atenció primària, ja que fins ara els encarregats de fer les proves eren aquests professionals . 

Ara, els mateixos alumnes seran els que es faran la mostra, però sempre ho faran sota la supervisió dels docents. A més, Núria Cuenca ha confirmat que el procés de cribratges massius als centres es «ralentitza o congela», així com que aquells alumnes que hagin tingut contacte amb un positiu però que superin la quarantena podran tornar al centre, independentment de si tenen el resultat de la PCR.