ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya marca el pitjor cap de setmana de la pandèmia: 93.822 nous contagis

El CDR del Barcelonès parla clar: «Volem estar al carrer amb una estratègia de confrontació»

És el principal objectiu del col·lectiu a curt termini

Pla general dels concentrats a la mobilització convocada pel CDR de l'11 de setembre del 2020
Pla general de diversos concentrats a la mobilització convocada pel CDR de l'11 de setembre del 2020 | ACN

«Volem estar al carrer amb una estratègia de confrontació», són les declaracions del Comitè de Defensa de la República (CDR) del Barcelonès en declaracions a NacióDigital. Asseguren que és el principal objectiu d'aquest moviment a curt termini i que una quinzena dels 28 comitès de comarca estan decidits per aplicar aquesta via. Segons el col·lectiu: «El nostre missatge és que cal respectar el mandat de l'1 d'octubre i aixecar la suspensió de la declaració d'independència. Volem ser proactius».

Tal com indica el citat mitjà, el CDR Barcelonès entén que en els darrers mesos les mobilitzacions i protestes que s'han realitzat al carrer sempre han anat a remolc de les sentències dels tribunals espanyols. Per aquest motiu, volen canviar la dinàmica i mantenir una mobilització sostinguda i ferma en el temps que combini el simbolisme amb «l'acció directa» i sempre en el marc de la «no-violència». De fet, asseguren que no cremen contenidors pel fet de cremar-los sinó per «autodefensa».

Malgrat això, la pròxima possible inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, marcarà els propers moviments dels CDR. En aquest sentit, s'ha convocat una concentració a les 19.30 hores del vespre als jardinets de Gràcia el dia que es faci pública la inhabilitació. D'altra banda, el director general de la Policia, Pere Ferrer, ja ha signat una resolució que activa el nivell de màxima alerta del Pla Operatiu Minerva per les possibles mobilitzacions que es produeixin. 

Cal recordar que actualment els CDR estan sota l'atenta mirada de la justícia espanyola. L'operació Judes, iniciada per l'Audiència Nacional a partir de les investigacions de la Guàrdia Civil, continua oberta a l'espera que el tribunal constitucional pugui acreditar les acusacions de terrorisme que s'atribueixen als membres del CDR acusats.

 

«ANC i Òmnium no tenen la potencialitat d'abans»

El CDR del Barcelonès assegura que «ANC i Òmnium no tenen la potencialitat d'abans» i que per aquest motiu cal apostar per l'estratègia de la «confrontació». Tot i això, es mostra a favor d'establir lligams amb aquests col·lectius. Per tot plegat, caldrà veure que decideixen la resta de CDR territorials i si aquesta és una estratègia a seguir a nivell de país i només per una part del territori català.
 


Comentaris

envia el comentari