El rei Felip VI parlant en l'acte d'homenate a les víctimes de la Covid-19

Els CDR anuncien nous detalls de la convocatòria contra el rei Felip d'aquest divendres

Han animat els assistents a acudir amb «guants» i «afinar els seus xiulets»

Les convocatòries dels CDR del Barcelonès per protestar contra la visita del rei Felip VI a la capital catalana el pròxim divendres, 9 d'octubre, segueixen en peu. De fet, els convocants han concretat que les concentracions es traslladen al Born des de les deu del matí, a la cruïlla del carrer Argentera amb el carrer Comerç, ben a prop de l'Estació de França que rebrà el rei i el seu seguit. 

La protesta, titulada 'Escac i Mat' i 'Sentenciem-los', es produirà com una mostra de rebuig a la figura del rei, que ja va quedar-se sense anar a Barcelona fa dues setmanes, en aquella ocasió per decisió del govern de Pedro Sánchez, en l'entrega de despatxos als jutges de Barcelona, un acte que havia comptat amb la figura del monarca en els últims 20 anys. 

Els convocants animen als assistents a portar «guants» i «que afinin el xiulet», avançant que serà una protesta molt sonora per fer-li veure al rei que no és benvingut a Catalunya: «Deixem-li clar, per sempre, al cabdill borbònic que Catalunya no té rei», assenyalen en les xarxes socials.

Altres entitats socials, partits polítics i sindicats han convocat també diverses concentracions a la mateixa hora, en les quals faran una cadena humana des de l'Estació de França i que arribi fins al monument de Colom per denunciar impunitat de la família reial espanyola. A més, també servirà per criticar la complicitat del govern actual, format en coalició pel PSOE i Unidas Podemos, i per veure amb bons ulls la seva visita a Barcelona dies després d'haver vetat la seva assistència a la capital catalana. 

Crema de fotos del rei Felip

Aquestes concentracions se sumaran a altres que també s'han convocat arreu de Catalunya, com la del pròxim dijous, 8 d'octubre. En aquest cas, L'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) ha convocat una crema «popular» de fotografies del rei Felip, hores abans de la seva arribada a Barcelona.

En aquest cas, la cita no està supeditada a una localitat concreta, sinó que l'ANC ha convidat tothom que vulgui a acudir davant dels seus ajuntaments per fer la cremada simbòlica i reivindicativa: «L'Estat espanyol envia els seus màxims representants de visita a Catalunya enmig d'una nova espiral de repressió, vulneració de drets fonamentals, injustícia i ús antidemocràtic dels tribunals», asseguren, fent referència a la recent inhabilitació del president Quim Torra.