Fotografia del ninot de Felip VI cremat durant la Diada del 2020

Els CDR simulen un judici i cremen un ninot amb la cara del rei Felip

A més, també han cremat un ninot de Felip V

Uns 250 manifestants han simulat un judici a l'Estat i han acabat cremant un ninot amb les cares de Felip V i Felip VI i diverses caixes amb el nom d'institucions espanyoles com la Guàrdia Civil i el Congrés dels Diputats i d'empreses com el Banc Sabadell i Inditex. Convocats pel CDR de Barcelona, els activistes s'han manifestat en una marxa lenta des d'Arc de Triomf pel carrer Trafalgar i fins a l'encreuament entre la ronda Sant Pere i el carrer Girona, on han encès diversos pots de fum i bengales. «Declarem l'Estat espanyol repressor del poble de Catalunya i opressor dels drets civils i socials i el condemnem a cremar a la foguera», ha dit l'activista Roger Español després de simular «un judici a l'Estat».

Després d'una marxa lenta que ha arrencat al passeig Lluís Companys i un cop arribats a la plaça, l'activista Roger Español ha simulat un «judici a l'Estat», que s'ha celebrat amb una àmplia rotllana de manifestants amb torxes. Español ha llistat els «greuges» històrics de l'Estat amb Catalunya -acabant amb la «repressió» viscuda durant el referèndum de l'1-O-, ha enumerat diversos drets que assegura que s'han vulnerat, i ha conclòs que cal «condemnar» l'Estat «a cremar a la foguera».

Marxa pels carrers barcelonins

Prèviament, al llarg de la marxa pels carrers barcelonins els manifestants han estat acompanyats de crits com 'els carrers seran sempre nostres' i 'llibertat presos polítics', els manifestants també han carregat un ninot amb les cares de Felip V i Felip VI al llarg de tot el recorregut, que han acabat encenent.

Els manifestants, que no han mantingut les distàncies de seguretat a causa de la gran quantitat de gent, sí que han dut la mascareta posada. Un helicòpter dels Mossos ha sobrevolat la manifestació i la crema de les institucions de l'Estat, mentre que furgons policials han supervisat la concentració.