Imatge d'afeccionats marroquins celebrant el triomf davant Espanya.

Les celebracions per la victòria de Marroc al Mundial s'estenen per tot Catalunya

La selecció del Marroc accedeix a quarts de final després de derrotar Espanya als penals

Les celebracions per la victòria de Marroc contra Espanya en els vuitens de final del mundial de futbol de Qatar d'aquest dimarts s'han estès arreu de Catalunya. Milers de ciutadans aficionats han omplert carrers i places amb banderes i bengales per festejar el pas a quarts de la competició de la selecció marroquina.

A Barcelona, la plaça Catalunya, la Rambla i el barri del Raval són dels punts que han concentrat més persones, que han tallat el trànsit al seu pas. Imatges similars s'han vist a Figueres, Mataró, Vic, Manresa, Reus o Salt, entre altres ciutats del territori. A la capital catalana, els Mossos d'Esquadra han preparat un dispositiu similar al dels partits de futbol importants.

A Barcelona, els aficionats de la selecció marroquina han tallat diversos carrers del centre. Ja la setmana passada, es van veure imatges similars a les mateixes ciutats després que la selecció del Marroc es clasifiques pels vuitens de final del Mundial. Quelcom que no passava des del 1986, al Mundial de Mèxic. 

Alegria marroquina a Qatar

I ha estat, precisament, en detriment de la selecció espanyola comandada per Luis Enrique Martínez. La selecció nordafricana ha aguantat el 0-0 inicial durant els primers 90 minuts de partit. 

Ja a la pròrroga, Espanya ha gaudit de les millors ocasions, però no n'ha concretat cap d'elles. Quelcom que ha enviat el partit a la tanda de penals. Allà l'heroi ha estat Bono, l'exporter del Girona. El porter magrebí ha aturat fins a tres penals i ha enviat el combinat espanyol cap a casa. 

Reacció als carrers de Catalunya

La reacció de la comunitat magrebina que viu a Catalunya no s'ha fet esperar, sortint a celebrar-ho pels carrers de les grans ciutats catalanes. Ara, el cap de setmana, la selecció del Marroc s'enfrontarà a Portugal en el duel de quarts de final del Mundial del Qatar.

Les seleccions favorites per guanyar el Mundial continuen sent França, el Brasil i l'Argentina. Portugal, proper rival del Marroc, també guanya enters per a vèncer el Mundial després de guanyar per un contundent 6-1 davant la selecció de Suïssa.