Centenars de mossos d'esquadra inicien aquest dilluns les seves pràctiques a tot Catalunya

El conseller d'Interior ha destacat que s'està reomplint la «manca» d'agents de policia

Dos agents dels mossos d'esquadra
Uns 674 mossos d'esquadra inicien aquest dilluns les seves pràctiques arreu del territori | Mossos d'Esquadra

Un total de 674 mossos d'esquadra acabats de graduar inicien aquest dilluns les pràctiques en comissaries d'arreu del territori, tot i que el percentatge més important s'ha destinat a l'entorn metropolità de Barcelona com a resposta a les dades delinqüencials. El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha donat la benvinguda als nous aspirants de la 27a promoció dels Mossos d'Esquadra que s'incorporen a l'ABP Santa Coloma de Gramenet.

Des d'aquest municipi i acompanyat entre altres per l'alcaldessa Nuria Parlon, Buch ha valorat que es vagi «reomplint» «la manca de mossos que durant molts anys ha patit Catalunya». En aquest sentit, ha recordat que durant els primers 18 mesos de Govern s'han fet dues promocions de 750 persones.

Miquel Buch promet més promocions de mossos d'esquadra

El conseller ha explicat que la distribució de les noves promocions es fa sempre a partir de criteris operatius i en funció de les dades policials però ha apuntat que Interior està «permanentment amb el termòmetre posat» per si cal anar ajustant les plantilles.

Durant el seu discurs Buch ha fet referència a la presentació la setmana passada de la reestructuració dins el cos de Mossos d'Esquadra i ha dit que anirà acompanyada del compromís del Departament d'Interior de fer més promocions i a la vegada també de la presentació d'una nova llei que serveixi per al cos de Mossos d'Esquadra, per les policies locals i per tot el que és la seguretat pública i privada.
 

El cos ja supera el 30% de dones aspirants

«Vostès formaran part d'aquest gran canvi i d'aquest nou plantejament del cos de Mossos d'Esquadra», ha dit Buch als nous aspirants. D'altra banda, també ha destacat que enguany s'ha superat el 30% de dones aspirants i ha afegit que el cos encara està «lluny» d'arribar al 50%. «Si hi arribem estic segur que el cos de Mossos d'Esquadra també serà millor», ha afegit.Finalment Buch ha agraït als nous agents «el compromís amb la societat que han fet al ser policies» i ha destacat que el cos de Mossos és la institució més ben valorada pels catalans en la gestió de la Covid-19, segons el darrer CEO.


Comentaris

envia el comentari