Centenars de persones confinades en un càmping per coronavirus

Una jove que havia visitat l'establiment la setmana passada ha donat positiu

Una sanitària amb mascareta i un sanitari amb un EPI
Centenars de persones confinades en un càmping espanyol per coronavirus | España Diario.net

El País Basc ha confinat 250 persones que estaven al Càmping Talai Mendi de la localitat de Zarautz, a la província de Guipúscoa. La decisió s'ha pres després que una jove, que havia estat de vacances a l'establiment durant la setmana passada, hagi donat positiu per coronavirus.

Tal com ha avançat el 'Diario Vasco', el Departament de Salut del País Basc està realitzant proves a tots els usuaris del càmping, on ja s'ha trobat un altre cas positiu, fent pujar la xifra fins als dos casos en aquest establiment. 

Les autoritats han donat l'opció a tots els usuaris, tant treballadors com turistes, de confinar-se a dins del càmping o de fer la quarantena obligatòria als seus domicilis, sempre que mantinguin l'aïllament.

L'alcalde de Zarautz, Xabier Txurruka, ha aclarit que els clients, la majoria d'ells joves i fins i tot menors, no estaran obligats a quedar-se al càmping, però hauran de signar un document de compromís pel qual s'hauran de quedar confinats a casa fins que els arribin els resultats de les proves PCR que s'estan practicant a tots els usuaris. 

D'altra banda, fonts municipals han informat que, en col·laboració amb l'associació Zurekin i els representants dels bars de la 'Zona', s'ha decidit limitar els horaris permesos per als establiments nocturns, especialment bars i locals d'oci, com ara discoteques. 

La decisió s'ha pres per «adequar els horaris a la situació actual» per la Covid-19, ja que s'han detectat «conductes inadequades» en alguns establiments. Així, els establiments d'hostaleria de categoria 3 i 4 de Zarautz hauran de tancar entre les 2.30 i les 3.00 hores.

Fins ara, els establiments de categoria 3 estaven oberts fins a les 4.30 hores i els de categoria 4 fins a les 6.30 hores. Finalment s'ha decretat que hauran de tancar a partir de les 3.00 hores de la matinada.

Euskadi també obliga a l'ús de mascareta

La regió basca també ha decidit obligar la seva població a portar mascareta malgrat que puguin mantenir una distància mínima de seguretat en espais oberts, com ja va fer Catalunya i diverses comunitats autònomes després. 

Amb aquesta mesura, País Basc s'uneix a Catalunya, les Illes Balears, Extremadura, Andalusia, Aragó, Múrcia, Astúries i La Rioja, tot i que cada comunitat ha establert els criteris i les excepcions a l'hora de fer-la servir. 

Segons ha anunciat la consellera de Salut del País Basc, Nekane Murga, l'obligació entrarà en vigor aquesta mateixa matinada, a partir de les 00.00 hores, i també comportarà multes de 100 euros per a les persones que no compleixin amb la norma. 

A Euskadi, per exemple, la mascareta serà obligatòria a partir d'aquest dijous per a passejar a la platja i la piscina, tot i que estarà permès no fer-la servir mentre la persona s'estigui banyant o estigui a la tovallola, respectant les distàncies. Una altra excepció seran els bars i restaurants: serà obligatori portar-la excepte quan s'estigui consumint. 

El Departament de Salut del País Basc ha informat avui de 60 nous casos de coronavirus, 41 d'ells a la província de Guipúscoa. Els brots d'Ordizia, Tolosa i Getaria són els que més preocupen, motiu pel qual el govern ha decidit imposar mesures més estrictes de protecció. A banda de la mascareta, per exemple, el govern basc prohibeix les reunions de més de deu persones en bars i restaurants.


Comentaris

envia el comentari