Foto de bombones de butà.

Cepsa o Repsol: la cadena de benzineres amb la bombona de butà més barata al març

Descobreix a quines estacions de servei trobaràs les bombones més econòmiques

El preu màxim de la bombona de butà l'estableix el Govern i s'actualitza cada tres mesos. Tot i això, les companyies sempre opten per vendre'l a un preu superior amb l'ànim d'obtenir un major marge de benefici. Això no obstant, hi ha la possibilitat d'aprofitar-se de les bonificacions que ofereixen Repsol o Cepsa, on una és més avantatjosa que l'altra.

Les dues companyies estan oferint descomptes als clients. Passa una cosa molt semblant al que va passar  l'any passat, quan l'Estat va posar en marxa una sèrie de bonificacions per als combustibles. Aquesta ajuda va romandre vigent fins al 31 de desembre passat.

En qualsevol cas, la majoria de les estacions de servei han decidit perllongar els descomptes al llarg del 2023. En general estan facilitant unes rebaixes de 10 cèntims per litre. Per això, cal utilitzar les seves aplicacions o targetes de fidelització.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

On em surt més barata la bombona?

Igual que a l'hora de fer provisió de gasolina parem atenció al preu de les benzineres, es podria fer el mateix en comprar les bombones. A tot arreu no costa el mateix. De fet, la bombona de butà lleugera de Repsol sol costar entre 1 i 2 euros menys que la de Cepsa amb preu lliure.

Això no obstant, tot està condicionat també al punt de venda i a la seva localització. Actualment, la de Repsol Lleugera val 22,70 euros, recull El Ideal.

Vehicle transportant bombones de butà
Repsol ofereix les bombones a un preu més barat que les de Cepsa | Europa Press

Per beneficiar-se del cupó de descompte a l'hora de comprar aquestes ampolles, cal adquirir-les a les benzineres Repsol. També ens exigiran comptar amb l'aplicació de Waylet. Serà l'única condició que ens requeriran per poder gaudir d'aquesta rebaixa de 2 euros, que caldrà aplicar en compres futures.

Aquells que es facin l'abonament a través de Waylet obtindran el cupó de descompte a l'aplicació de manera directa. D'altra banda, els que no utilitzin l'app el rebran a la factura de compra.

Repsol mantindrà aquesta bonificació fins al pròxim 31 de març de 2023 a les diferents estacions de serveis adherides a la campanya. La validesa dels descomptes puja fins als 30 dies naturals des que s'emeten. Això implica que els últims abonaments es podran bescanviar fins al 30 d'abril.

Per sort, aquest hivern no és excessivament dur pel que fa a les temperatures. Això fa que hi hagi una menor demanda del butà i que els preus no es disparin.

 

Quant costa la bombona de Cepsa?

Els que s'hagin acostat fins a les benzineres de Cepsa hauran comprovat que el preu de les bombones és una mica més car. Acostuma a rondar entre els 23 i 24 euros. En qualsevol cas, com ja advertíem amb anterioritat, es tracta de preus orientatius.

Camió amb bombones de butà
Repsol permet beneficiar-se d'un descompte de 2 euros per a compres futures | Europa Press

L'import final estarà condicionat a una sèrie de factors, com ara la ubicació de l'estació de servei. Per tant, no resultaria estrany que poguessis fer-te amb la Cepsa Lleugera a un preu més barat que les bombones de Repsol.

Es tracta de preguntar en diferents benzineres i aconseguir l'ampolla al lloc més barat. No obstant això, també cal tenir-ne en compte la durada. El més probable és que les de Repsol aguantin uns dies menys pel fet que pesen mig quilo menys.

Però, també caldria valorar les condicions climatològiques de cada lloc. A les zones més caloroses caldrà menys gas i per tant el consum es reduirà.

Segons l'última actualització publicada pel Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) , el preu de la bombona de butà se situa a 17,66 euros. Però, és possible que te la trobis més cara per l'ajustament que facin les companyies per ampliar el percentatge de guany.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp totalment GRATIS! Planifica les teves rentadores, les planxades i el forn per a estalviar!