Jorge Rey

Jorge Rey, el jove que va predir 'Filomena', anuncia el més esperat: «Arriba ja»

Les precipitacions i les altes temperatures seran protagonistes aquesta setmana del 6 al 12 de març

La primera setmana sencera del mes de març comença amb un canvi de temps que s'anirà confirmant a mesura que passin els dies. Les precipitacions i la pujada abrupta de les temperatures seran protagonistes. Passem del temporal de fred a un clima primaveral i fins i tot hivernal.

Les borrasques atlàntiques deixen importants pluges aquests dies a gairebé tota la península excepte el nord-est. Plou especialment a zones com Galícia, Castella i Lleó, Extremadura, i la part occidental d'Andalusia i Castella-la Manxa. Les precipitacions desapareixeran el cap de setmana.

A finals de setmana viurem també una cosa insòlita com és la pujada dels termòmetres per sobre dels 30ºC. Jorge Rey, el jove que va predir l'arribada del temporal 'Filomena', ha advertit de la seva nova predicció. «De març no et refies que és traïdor, tan aviat fred com calor», afirma.

L'anunci més esperat de Jorge Rey

Jorge Rey fa les seves prediccions seguint el mètode ancestral de les cabanyoles. Des que va predir l'arribada del temporal 'Filomena' a Espanya, les seves prediccions són de les més seguides. Al seu nou vídeo anuncia l'arribada de la calor aquesta setmana, amb temperatures fora del normal.

Segons Jorge Rey arribaran a fregar els 30 graus a zones del mediterrani a finals de setmana. La pluja també serà protagonista, i segons aquest jove plourà amb intensitat a Galícia, el Cantàbric i les àrees del Sistema Central. Les pluges, fins i tot a zones com Cadis, arribaran fins divendres.

El llevant espanyol es veurà alliberat d'aquestes precipitacions, encara que a les Balears sí que hi haurà inestabilitat segons aquesta previsió. «Pugen les mínimes i màximes», anuncia Jorge Rey. Les gelades i les nevades s'aniran limitant a zones muntanyoses, i a la resta del país començarà el bon temps.

Les cabanyoles envien un avís

«La primavera ja s'acosta però compte, perquè la primavera encara no és aquí, ja que encara podríem tenir algun ensurt», adverteix Jorge Rey. Fa uns dies ja va advertir del que podria passar la segona quinzena del març. I és que podria tornar el fred extrem i les nevades a dins.

Les cabanyoles envien un avís, i és que encara no podem dir que el fred se n'ha anat. Aquesta serà una primavera especialment plujosa i calorosa, però la climatologia encara és molt incerta i podria tornar algun episodi de fred. Especialment en els darrers dies de març, en vigílies de Setmana Santa.

L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) també ha anunciat un canvi sobtat de les temperatures aquesta setmana. Passem dels termòmetres sota zero de la setmana passada als 30º C. El rècord el marcaran València i Múrcia, amb valors que fregaran els 35º C el cap de setmana.

El temps s'ha tornat boig

Venim d'unes temperatures anòmales per a finals de febrer i comencem el març amb valors insòlits en aquesta època de l'any. Aquesta situació ve provocada per la instal·lació d'un anticicló a l'Atlàntic amb pressions baixes. Les borrasques es desplacen cap a la península i porten masses dʻaire temperat.

Imatge d'un termòmetre en plena onada de Calor
Atents a les pujades de les temperatures els propers dies | Arxiu

Les baixes pressions solen portar episodis d'inestabilitat associats amb precipitacions abundants i una pujada de les temperatures. Això és el que està passant aquesta setmana a la península ibèrica. La predicció per a les properes setmanes és molt incerta, tot i que està previst que segueixin les precipitacions.

Els meteoròlegs segueixen pendents dels efectes que poden tenir alguns fenòmens climàtics com el trencament del vòrtex polar. O l'arribada d''El Niño', que podria deslligar onades de calor extrema i sequera aquest estiu. De moment, iniciem la primavera amb temperatures molt per sobre del que és habitual.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!