Muntatge d'un patinet elèctric i el logotip de la DGT

El certificat de la DGT que obliguen a tenir per conduir un patinet elèctric nou

La DGT recorda el document que exigirà als que hagin comprat un d'aquests vehicles a partir del 22 de gener de 2024

La DGT ha llançat un avís a aquells usuaris de patinets elèctrics que hagin comprat un d'aquests mitjans de transport a partir del 22 de gener del 2024. La DGT ha deixat molt clar que a partir d'aquesta data, si en compres un, hauràs de disposar d'un certificat VMP de la DGT per a poder circular.

Així es va fer ressò Facua a la seva pàgina web fa escassos dies, explicant en què consisteix aquest document. Una que permet que el titular de la marca o el seu representant autoritzat obtinguin un número únic.

Un que garanteixi que el model de vehicle compleix els requisits per poder acollir-se a aquesta categoria de vehicle. "Aquesta habilita el titular de la marca o el seu representant a inscriure el número del VMP (Vehicles de Mobilitat Personal) a cada vehicle per a aquest model i versió", expliquen.

La DGT avisa un nou document obligatori

"Per demanar-ho, els fabricants o representants autoritzats hauran d'estar prèviament registrats al registre de marques/fabricants de VMP de la DGT" , exposa Facua.

A més, el procés extraordinari d'un VMP sense el document obligatori "podrà ser sol·licitat a través d'un laboratori autoritzat aportant-hi el vehicle VMP i la informació tècnica". Sobretot, la fitxa de característiques tècniques i el manual de l'usuari, per tal d'emprendre els assajos corresponents.

Alhora, la DGT posa el focus als patinets i monocicles elèctrics que no disposin de certificat, venuts amb anterioritat al 22 de gener de 2024. I és que tenen una moratòria d'ús fins al 22 de gener de 2027. Des d'aquell dia , aquests vehicles tindran prohibida la seva circulació per la via pública i, si no compleixen, podrien atenir-se a una dura sanció.

Les sancions per circular amb un patinet elèctric sense posseir aquest document per conduir un VMP de la DGT comprat a partir del 22 de gener del 2024 podrien arribar als 500 €. Per tant, no te la juguis i afanya't a aconseguir el certificat.