El cervell continua actiu uns minuts després de morir

Alguns pacients que han «tornat de la mort» expliquen que eren conscients del que passava al seu voltant

Operació
El cervell pot manifestar activitat cerebral pocs minuts després de la mort del pacient | CatalunyaDiari.cat

La vida després de la mort és un tema que ha preocupat i obsessionat els humans des de fa mil·lennis i per tot el món. Un dels camps de la ciència que més atenció atreu és precisament el que estudia tot allò que està relacionat amb la fi de la vida i intenta resoldre totes les incògnites que ens podem plantejar. Una de les preguntes és sobre la consciència, ara el doctor Sam Parnia de la Universitat de Nova York ha explicat que la persona és conscient que s’ha mort durant uns minuts.

Algunes persones eren conscients d’estar mortes

Així ho va declarar el doctor Parnia, expert en cures crítiques i resurrecció, a ‘Live Sciencie’. Segons el científic, va estudiar diversos casos i testimonis depersones que, després de patir una aturada cardíaca, «van tornar a la vida». Molts d’ells li van narrar que «eren conscients que els metges i infermers estaven treballant al seu voltant, escoltaven les seves converses i veien coses que estaven ocorrent».

La ciència indica que tècnicament, una persona ha mort quan el seu cor deixa de bategar i no hi ha subministrament de sang al cervell. Llavors, aquest, deixa de funcionar perquè no li arriba oxigen, per tant, no pot mantenir el cos viu i acaba morint. En aquest sentit, el cervell deixa d’emetre senyals entre dos i vint segons després de la mort, però s’ha arribat a registrar activitat cerebral minuts més tard i aquesta pot variar molt segons el pacient.

Segons el doctor Parnia, «s’estudia la ment i la consciència humanes en el context de la mort, per saber si la consciència s'aniquila o si continua durant algun temps després que hagis mort, i com es relaciona amb el que està succeint dins del cervell en temps real». Així, ha explicat un cas ocorregut fa uns dos anys al Canadà, els metges d’una UCI  van apagar la màquina de suport vital d’un pacient que havia mort, però després de deu minuts encara manifestava activitat cerebral, concretament les ones eren iguals a quan dormim.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari