Els veïns de Sant Adrià contra els crematoris: «Ens els posen al costat de casa»

L’únic forn funerari operatiu al terme municipal de la ciutat comtal ha tancat per no complir amb la normativa

El món cada vegada presenta índexs de contaminació més elevats que provoca càncer i malalties respiratòries
Els veïns de Sant Adrià, preocupats per la contaminació i el tancament del crematori de Collserola | CatalunyaDiari.cat

Clausuren el crematori de cossos més gran de Barcelona, i únic en actiu en tot el terme municipal de la ciutat comtal, per no complir amb la normativa vigent. A més a més, la situació del forn funerari de Collserola ha provocat que surtin a la llum deficiències en l’equip d’incineració del cementiri de Montjuïc. Amb tot, els veïns de Sant Adrià del Besòs, al Barcelonès, veuen amb gran inquietud aquest tancament.

Els veïns de Sant Adrià, preocupats pel tancament del crematori de BCN

Segons han informat ‘Crónica Global’, els informes respecte del crematori de Collserola indiquen que les instal·lacions no compleixen amb la normativa vigent en dos aspectes. La direcció general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic ha especificat que, per una banda, no s’aplica el control de qualitat dels taüts que entren als forns i, per l’altra, és necessari instal·lar un Sistema Automàtic de Mesura (SAM) per controlar les emissions de contaminants, com PST, CO i NOx.

Davant d’aquesta notícia, els veïns de Sant Andreu del Besòs s’han mostrat molt preocupats i la portaveu de la plataforma ‘Stop Crematori’, Pilar Tall, ha expressat al citat mitjà, sobre el tancament del crematori de Collserola: «Confirma el que diem des de fa anys: que no existeix la contaminació zero en els crematoris». A més, ha explicat que a Sant Adrià s’està aixecant una instal·lació funerària que tindrà cinc sales i un crematori amb dos forns, excessiu per la demanda real del municipi, ja que només unes 200 famílies opten per cremar els difunts cada any.

En aquest sentit, Tall ha admès que la clausura del crematori de Collserola «preocupa en gran manera en el municipi perquè demostra l'impacte que tenen aquestes instal·lacions sobre l'entorn i la població». Així, ha alertat que a Sant Adrià s’està construint al costat de les cases i «ningú garanteix que no empitjori la qualitat de l'aire. I hi ha indicis de, precisament, el contrari». A més, ha afegit que un crematori «emetrà toxines a l'atmosfera, mercuri i metalls pesants per molts filtres que li posin», per tant, les administracions «haurien d'imposar més requisits per a obrir una instal·lació així al costat d'un nucli urbà».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari