Fernando Simón Discover

«Que digui el que vulgui Fernando Simón: s'ha de confinar a casa»

L'epidemiòleg ha estat el focus d'una discussió entre el metge César Carballo i una periodista coneguda

César Carballo, adjunt d'Urgències de l'Hospital Ramón y Cajal i tertulià de 'La Sexta Noche', va posar una vegada més contra les cordes a l'epidemiòleg més famós d'Espanya, Fernando Simón. El metge espanyol, un habitual en les televisions i mitjans de premsa del nostre país, va criticar el passat dissabte, 13 de febrer, les paraules del director del CCAES pels seus «comentaris» continus amb relació a la situació de la pandèmia a Espanya.

Fernando Simón va comparèixer en roda de premsa en la Moncloa el passat dijous, 11 de febrer, i va voler deixar clar que en la seva opinió, considera, ara mateix un confinament dur no és útil a Espanya, però que fa una setmana o dues, sí que podia haver-lo estat. Aquestes polèmiques paraules del director del CCAES van provocar que el doctor César Carballo saltar contra Simón en el debat del programa presentat per Iñaki López, i va deixar el seu característic segell de dir el que pensa amb total sinceritat.

«Cal tancar tot l'interior, de manera molt aguda i molt petita»

«Són inexplicables aquestes paraules, no tenen explicació. Clar que és necessari un confinament, però fa una, dues i fa vuit (setmanes), que és quan ho vam dir», va afirmar un enfadat César Carballo, davant el que s'ha dit per Simón 48 hores abans. «No cal centrar el confinament i tirar culpes a la restauració, el que cal fer és disminuir la incidència acumulada», va recalcar l'adjunt d'Urgències del Ramón y Cajal.

«Cal tancar tot l'interior, de manera molt aguda i molt petita», va dir el doctor. Sobre aquest assumpte, el metge del Ramón y Cajal va llegir en veu alta un comunicat de Daniel Andrews, màxim dirigent de l'estat australià de Victoria, en el qual queda de manifest que és necessari confinar a la població si la situació pandèmica ho necessita. «Aquest és el missatge d'un líder que es preocupa per la gent, que li diu no el que vol sentir, si no el que necessita sentir», va prosseguir Carballo, criticant Simón i lloant Andrews.

Rosa Villacastín salta en defensa de Simón

Rosa Villacastín, coneguda periodista i col·laboradora del programa matinal 'La hora de la 1', ha afirmat en les últimes hores trobar a faltar, per part del doctor Carballo, algun tipus de crítica cap a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso: «Curiós que el doctor César Carballo critiqui i desprestigiï a Fernando Simón i no digui 'ni plus ni mus' sobre la política sanitària d''IDA' en la Comunitat de Madrid. Pregunto: d'on treu temps per a estar tot el dia en televisió?», es preguntava Villacastín.

Poques hores més tard del publicat per la veterana periodista, Carballo no s'ha quedat callat i li ha aconsellat a Villacastín que repassi les opinions que ha donat en 'La Sexta Noche' en altres ocasions: «Com a bona periodista que ets, hauries d'indagar més en les meves intervencions per a adonar-te que critico el sistema i les deficiències en la gestió de la pandèmia, siguin del color que siguin».

Carballo no calla

«Trist que no avancem amb el tema dels colorines. És un defecte molt espanyol», ha volgut tancar el tema César Carballo, si bé Villacastín ha continuat criticant-li, assegurant que només veu aspectes negatius cap al director del CCAES.

«Gràcies per contestar, però les teves crítiques a Fernando Simón em semblen injustes. Fa mesos que està donant la cara, que s'equivoca, com tots, a més amb una pandèmia que ha parat el món. I sí, trobo a faltar alguna crítica a la política sanitària a Madrid», ha resolt la periodista la disputa verbal a Twitter.