César Carballo marca el canvi contra el coronavirus: «En 2 o 3 semanas y por 8 euros»

El metge d'urgències de l'Hospital Universitari Ramón y Cajal ha parlat del gran avanç que viurem

Personal sanitari pren mostres a un treballador del polígon de Sant Quirze del Vallès per fer un test d'antígen
Qualsevol persona, sense coneixements mèdics ni científics, podrà realitzar-se la prova diagnòstica a casa seva per vuit euros | Catalunya Diari

En plena segona onada de contagis, es començaran a vendre uns nous tests de detecció del coronavirus que marcaran un canvi en la lluita contra la pandèmia. Es tracta d'un avenç que permetrà millorar la capacitat de diagnòstic a través de l'autodiagnòstic a les llars. Qualsevol persona, sense coneixements mèdics ni científics, podrà realitzar-se la prova a casa seva.

César Carballo marca el canvi contra el coronavirus: els tests de saliva

Els nous tests de saliva es vendran a les farmàcies i permetran la detecció precoç del virus d'una forma ràpida i senzilla. El popular doctor César Carballo, metge d'urgències de l'Hospital Universitari Ramón y Cajal, ha opinat sobre el que suposarà aquest nou mètode de detecció en la lluita contra el virus.

En una entrevista a 'El Programa de Ana Rosa', el doctor ha assegurat que aquests nous tests de saliva es podran comercialitzar en totes les farmàcies d'aquí a unes setmanes i que serà una de les claus per vèncer la pandèmia. «Probablement, en dues, tres o quatre setmanes podrem fer-nos tots un test a casa si el comprem a les farmàcies. Aquesta serà una de les claus per vèncer el coronavirus», ha pronosticat.

Com funcionen els tests de saliva que seran venuts a les farmàcies?

En la mateixa entrevista, el doctor César Carballo ha explicat com funcionen els nous tests de saliva que es vendran en totes les farmàcies. Es tracta d'una prova completament revolucionària que simplifica el mètode del bastonet al nas, que és «bastant més complicat», subratlla el doctor.

Segons ha explicat el professional, els tests per saliva són semblants a una prova d'embaràs: «Es posa la saliva en un pot, es barreja amb un reactiu i es posa en una tireta per saber si és positiu o negatiu. És molt senzill de fer i tenim el resultat en 10 minuts». A més de ser una prova de detecció més senzilla, és econòmica i accessible per a tothom. Segons César Carballo, el cost de la unitat rondarà entre els quatre i els vuit euros. A més, els resultats s'enviarien a l'administració pública per tal que es pugui fer un seguiment. 

L'autodiagnòstic, el futur per vèncer la pandèmia?

César Carballo considera que l'autodiagnòstic a casa és el «futur per vèncer la pandèmia». Les seves paraules han estat subscrites recentment a la revista 'Time' pel professor de la Universitat de Harvard, Michael Mina. L'expert assenyala que la clau per frenar la pandèmia durant les Festes de Nadal és l'autodiagnòstic a través d'un tipus de proves d'antígens en tires de paper.

«Són econòmiques, fàcils de fabricar, donen el resultat en minuts i es poden fer a casa nostra. En qüestió de minuts, els resultats es coneixen en funció de si apareix una línia en el paper o no», recollia el professor en l'article. Segons les seves estimacions, si només el 50% de la població es fes una prova cada quatre dies, podríem aconseguir efectes d'immunitat de ramat similars als de les vacunes, ja que permet identificar en temps real les persones que són contagioses.

El professor destaca que el govern hauria de promoure aquest tipus de proves enviant diverses unitats a cada llar. «La inversió seria enorme, en vides salvades, salut preservada i, per descomptat, en diners perquè les proves són molt més econòmiques», ha tancat Michael Mina en el seu article.


Comentaris

envia el comentari