Fotomuntatge de César Carballo i una mare amb la seva filla posant-li la mascareta

César Carballo i la mascareta obligatòria al carrer: «No farem una m****»

César Carballo carrega contra Pedro Sánchez després de fer obligatòria la mascareta a exteriors

César Carballo, adjunt d'urgències a l'Hospital Ramón i Cajal de Madrid, ha tornat a esclatar contra la gestió del Govern. En concret, ho ha fet arran del polèmic anunci de Pedro Sánchez després de la Conferència de Presidents d'aquest dimecres.

I és que, ahir a la tarda, el president del Govern va anunciar que l'ús de mascaretes en exteriors serà obligatori novament al nostre país, ja que després de la pujada de casos per Covid-19, Sánchez ha passat a l'acció, però ha rebut crítiques des de tots els àmbits de la societat.

Pedro Sánchez en un discurs.
Una mesura de Pedro Sánchez ha provocat que César Carballo el critiqui durament | EuropaPress

Sánchez ha defensat sense fissures aquesta decisió, perquè és una «eina eficaç» per controlar el virus. Així, el líder de l'Executiu ha establert el 24 de desembre com a dia d'inici per a l'obligatorietat de la mascareta a l'exterior. Tot i haver-hi excepcions dins de la mesura, aquesta no ha sigut ben rebuda entre la població.

Crítiques ferotges després de la decisió del Govern sobre l'ús de les mascaretes

Les paraules de Sánchez han generat nombroses crítiques a les xarxes socials. Així, per una vegada, i sense que serveixi de precedent, els tuiters s'han posat d'acord a criticar la controvertida mesura del Govern. I és que molts han assegurat que no utilitzaran la mascareta als exteriors.

Imatge d'un carrer a Nàpols amb diverses persones amb mascareta
Després de l'anunci del Govern, serà obligatori portar mascareta als exteriors des del 24 de desembre | GTRES

Un dels personatges més mediàtics de les xarxes socials i dels mitjans de comunicació en general és l'urgenciòleg César Carballo. I és que el mediàtic doctor, amb certa ironia, li ha fet un bon 'zasca' a Pedro Sánchez. Amb tot, Carballo ha volgut «traduir» el seu discurs després de la reunió de la Conferència de Presidents celebrada ahir mateix.

César Carballo i el seu tuit demolidor criticant l'ús de la mascareta a exteriors

El doctor César Carballo ha guanyat popularitat amb el pas de la pandèmia, encara que de vegades ha estat criticat pel seu excessiu alarmisme. Un dels seus objectius més habituals ha sigut criticar les polítiques del Govern amb relació a la pandèmia.

El doctor César Carballo en una intervenció en el programa de Quatre Horitzó Informe Covid
César Carballo ha traduït a la seva manera l'última mesura del Govern sobre les mascaretes | CUATRO

Aquest dimecres, com no podia ser d'una altra manera, Carballo ha reaccionat a les declaracions de Pedro Sánchez a la roda de premsa després de la Conferència de Presidents. L'urgenciòleg ha traduït el missatge que llançava el president a tota la població sobre l'ús de les mascaretes a l'exterior.

 

«Creiem que sou babaus, i us ho dic a la cara, doncs, que no farem una merda», ha començat escrivint l'adjunt d'urgències al Ramon i Cajal. «I com que si us diuen llibertat i cerveses, us dona el mateix els morts, doncs a nosaltres també. Hala, a celebrar el Nadal, ximplets», ha continuat.

L'estratègia de César Carballo per frenar la sisena onada

Alhora, el doctor César Carballo va ser entrevistat al programa d'Antena 3 'Espejo Público'. En aquest espai, el doctor ha analitzat la situació de la pandèmia, concretament respecte a l'impacte d'Òmicron tant a Espanya com a fora del nostre país, i ha exposat quina estratègia hauria estat més idònia per frenar aquesta sisena onada.

César Carballo fent-se una selfie en un plató de televisió
El doctor César Carballo, molt preocupat per la situació sanitària | Twitter / @ccarballo50

«Al setembre vam dir que era un error treure les mesures a l'escola que havien impedit molts casos. És un error no tenir els tests d'antígens liberalitzats. És un error no haver creat des de fa un any una indústria nacional del test per no dependre de la Xina», sentenciava en directe.

«Ens podíem haver enfrontat aquesta variant dues o tres setmanes més tard, l'hauríem frenat prou per haver passat aquestes festes. Però no hi ha pla B, aquest és el problema», s'ha lamentat.